van der Horst

Paul Ricard: BMW wint weer – Lessennes blijft leider in de puntenstand

Equipe Verschuur - McLaren 570S GT4
Equipe Verschuur - McLaren 570S GT4
Benjamin Lessennes (Equipe Verschuur McLaren 570S GT4) heeft de meubelen gered in de tweede Franse race voor de GT4 European Series. Onze landgenoot eindigde met Daniel McKay op de tweede plaats achter MDM Motorsport BMW M4 GT4 van Simon Knap/Alec Udell en wist zo zijn leidersplaats in het kampioenschap veilig te stellen.
MDM Motorsport - BMW M4 GT4
MDM Motorsport - BMW M4 GT4
Voor Simon Knap en Alec Udell was het de tweede overwinning van het weekend. De McLaren van McKay/Lessennes werd in de eerste race al na twee ronden uit de wedstrijd getikt maar met een tweede plaats in race 2 verliet het duo Frankrijk als leiders in de puntenstand. Jan Kisiel en Max Koebolt (Leipert Motorsport Mercedes AMG GT4) pakten de derde plaats. Ricardo van der Ende/Euan McKay (Ekris Motorsport BMW M4 GT4) hadden zicht op de tweede plaats maar een stop and go voor het te vroeg starten na de pitstop wierp hen terug naar plaats zes.

Selleslagh Racing Team - Mercedes AMG GT4
Selleslagh Racing Team - Mercedes AMG GT4
Jamie Vandenbalck en Julien Darras, in de eerste race nog vierde algemeen, kwamen ditmaal niet verder dan de veertiende plaats een plaats achter de Selleslagh Racing Team Mercedes AMG GT4 van Stéphane Lémeret en Aurélien Panis. Behets/Vannerum (Selleslagh Racing Team Mercedes AMG GT4) klasseerden zich als zevenentwintigste, Dumarey/Glorieux (Selleslagh Racing Team Mercedes AMG GT4) haalden de eindmeet niet.

Foto's: GT4 European Series
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op maandag 3 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons