van der Horst

Paul Ricard: Kobe Pauwels domineert Race 2

Nicola Baldan en Tom Coronel flankeren winnaar Kobe Pauwels
Nicola Baldan en Tom Coronel flankeren winnaar Kobe Pauwels
Na zijn derde plaats gisteren op Circuit Paul Ricard, zette Kobe Pauwels vandaag de puntjes op de i met een meesterlijke zege. Op de omgegooide startgrid pas als achtste van start gegaan, stormde onze landgenoot in geen tijd naar de leiding en breidde diens voorsprong op achtervolger en Comtoyou Racing-teamgenoot Nicola Baldan op de finishlijn uit tot dik vier seconden. Dankzij de derde plaats van puntenleider Tom Coronel monopoliseerden de troepen van Jean-Michel Baert andermaal het TCR Europe-podium.
  • Skylimit Events
Kobe Pauwels - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS
Kobe Pauwels - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS
Bij de start mocht polesitter Levente Losonczy  (Agressive Team Italia) heel even van de leiding proeven maar net zo min als collega frontrowstarter Viktor Andersson (MA:GP Lynk&Co 03 TCR) had de Hyundai-rijder geen verhaal tegen het aanstormend Comtoyou Racing-geweld. Beiden zouden finaal naar de bodem van het klassement terugvallen;  voor Losonczy eindigde het verhaal - wellicht als gevolg van een akkefietje met Pauwels in ronde 2 - overigens in de pitlane. 

Bogend op zijn rallycross-ervaring stormde Kobe Pauwels vanuit achtste stelling in twee bochten naar P3 en na amper twee ronden had de Vlaming de leiding van de operaties definitief in handen voor teamgenoten Nicola Baldan en Viktor Davidovski. Een gesmaakt duel tussen Aurelien Comte (SP Compétition Cupra) en Tom Coronel (Comtoyou Audi RS3 LMS vergemakkelijkte voor zover nodig de vlucht van leider Pauwels die inmiddels in geen tijd Baldan had afgeschud.

Een mager TCR Europe-startveld met amper twaalf starters - Target Competition trok zijn beide Hyundai's na afloop van de kwalificatie terug uit onvrede met de BoP - zorgde niettemin voor een leuk kijkstuk met strijd zowel midscheeps als achteraan in het peloton. Comte verloor hierbij twee plaatsen aan Coronel en Ruben Volt (ALM Motorsport Honda Civic Type R FL5) waarna de Nederlander zijn zinnen op Davidovski's derde stek zette.

Tom Coronel - Comtoyou Racing
Tom Coronel - Comtoyou Racing
Precies halfweg de race dook Major Tom knap bij de Macedoniër binnendoor om zich definitief van plaats drie te verzekeren. Laatstgenoemde moest finaal vrede nemen met een zevende stek nadat ook Volt, Comte en John Filippi hem waren voorbijgesneld.

De winnaar van Race 1 deed met een zesde stek geen te beste zaak: 
puntenleider Coronel loopt negen punten verder uit, terwijl Pauwels nu tot op twee eenheden van de Fransman is genaderd.

Twee dagen na de nationale feestdag liet Pauwels op Franse bodem andermaal de Brabançonne weerklinken. Onze landgenoot die inmiddels ook in de TCR World Tour naam maakte, is reeds aan zijn vierde TCR Europe-zege toe en drukt steeds meer zijn stempel op het kampioenschap.

Voor de volgende afspraak op 23-24 september fungeert de Autodromo Nazionale Monza als decor.

Uitslag Race 2
Kampioenschap:
1.Coronel 357p; 2.Filippi 320p; 3.Pauwels  318p; 4.Davidovski 195p; 5.Borkovic 190p; 6.Brown 177p; 7.Andersson 147p; 8.Smith 121p; 9.Baldan 107p; 10.F.Fernandez 86p...

Foto's: TCR Europe



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR Europe op zondag 23 juli 2023.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons