van der Horst

Paul Ricard: Nicolas Vandierendonck mikt naar podium met Lamborghini Huracán GT3

Nicolas Vandierendonck - Lamborghini Huracán GT3
Nicolas Vandierendonck - Lamborghini Huracán GT3
Na twee weekends in het Italiaanse Misano en het Britse Silverstone staat de Blancpain GT Sports Club aan de vooravond van de derde meeting in het Franse Paul Ricard. Samen met de Blancpain GT Series Endurance Cup en de Lamborghini Super Trofeo maakt de GT Sports Club deel uit van dit prachtige weekend op Le Castellet in de buurt van Marseille. Met de derde meeting zijn we reeds halfweg het kampioenschap en kunnen we nadien een tussentijdse balans opmaken.
Nicolas Vandierendonck - Lamborghini Huracán GT3
Nicolas Vandierendonck - Lamborghini Huracán GT3
Regerend vice kampioen 2016, Nicolas Vandierendonck, die vorig jaar naargelang het seizoen vorderde alsmaar sneller werd met de SRT Corvette C6 ZR1 GTE, kijkt met gemengde gevoelens terug op de eerste twee meetings in Misano en Silverstone en is alleen maar tevreden met een podium. Vandierendonck nam tijdens wintertesten met Lamborghini en Mercedes een besluit en ruilde de Corvette GTE voor een Lamborghini Huracán GT3 van Ombra Racing.

Nicolas Vandierendonck: “Inzake het sportieve verloop van de seizoenopener in Misano zijn we snel uitgepraat. De concurrentie is zeer zwaar en tijdens de kwalificatie zaten we met 10 wagens binnen een seconde. Ik was tijdens de kwalificatierace goed mee, maar werd eraf getikt. Ook tijdens de main race stond me een identiek avontuur te wachten. Ik kreeg opnieuw een tik verkocht en mocht puntenloos huiswaarts”.

In Silverstone verging het de gedreven West-Vlaamse zakenman beter. Tussen de 22 ingeschreven wagens lukte hij een derde chrono tijdens de kwalificatie. Tijdens de kwalificatierace dook hij als vierde onder de geblokte vlag op 29/100 van het podium. Ook tijdens de main race werd hij vierde. Ondertussen is hij opgeklommen naar de zesde plaats in de tussenstand, maar daar is de Shipex-rijder voorlopig niet mee bezig.

Nicolas Vandierendonck - Lamborghini Huracán GT3
Nicolas Vandierendonck - Lamborghini Huracán GT3
“Als de uitslagen goed zijn komt de klassering vanzelf’, gaat Nicolas verder. “Momenteel is het alle hens aan dek om de Lamborghini onder de knie te krijgen en een goede set up te vinden. Een derde chrono na twee andere Lamborghini’s in Silverstone in natte omstandigheden was goed, maar we hebben het niet kunnen vertalen in de races met tweemaal een vierde plaats. Ik verloor mijn derde plaats door een remfoutje. Voor de rest is de wagen een grote uitdaging. Hij genereert enorm veel downforce tegenover de Corvette en je moet ondermeer veel dieper in de bocht remmen. We hebben goed getraind op Paul Ricard, maar we moeten aan de slag met kleinere brides dan tijdens de eerste meetings. Het is dus afwachten. De overgang van de Corvette naar de Lamborghini is gigantisch. Ik moet bekennen dat de Corvette met zijn gigantisch koppel een schitterende racewagen was met twee vice titels in de Supercar Challenge en de GT Sports Club op rij, maar hij is verouderd en kan geen vuist meer maken tegen de GT3-wagens van de laatste generatie, vooral inzake downforce”.

Nicolas Vandierendonck - Lamborghini Huracán GT3
Nicolas Vandierendonck - Lamborghini Huracán GT3
“De ervaren Cédric Leimer is met zijn Lamborghini volgens mij op termijn binnen bereik inzake chrono’s. Mijn doel is de wagen op het podium te parkeren en minstens een wedstrijd winnen. Het zal moeilijk worden, maar we gaan er werk van maken. Ik vind het wel spijtig dat de reguliere rijders punten moeten afstaan aan piloten die maar een of tweemaal hun opwachting maken zoals bvb. Minshaw en Perfetti. We zouden moeten evolueren naar een puntensysteem waarbij een rijder een minimum aan wedstrijden moet meerijden om te worden opgenomen in het klassement van het kampioenschap”, besluit Nicolas Vandierendonck.

Afspraak in Paul Ricard aan de voet van het podium?

Foto's: Arne Simons
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Sports Club op woensdag 21 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons