van der Horst

Paul Ricard: Hoofdrace: Opnieuw Mercedes aan het feest

Pons voor Perfetti
Pons voor Perfetti
Met Pons, Perfetti en Ricci kregen we tijdens de main race van de GT Sports Club een identiek podium als tijdens de kwalificatie race. De drie wagens zijn dan ook nog eens van hetzelfde AKKA ASP Team. Pons was reeds tijdens de kwalificatie de snelste, waardoor hij een gans weekend bovenaan de tabellen stond. Ditmaal stond Nicolas Vandierendonck na zijn problemen met een nekletsel dankzij de nodige medicatie wel aan de start en zagen we terug Patrick Van Glabeke na de race als best geklasseerde Belg. Hij lukte een mooie inhaalrace nadat hij een dag eerder van zijn sokken werd gereden door Demirdjian.
Patrick Van Glabeke - Ferrari 488 GT3 AF Corse
Patrick Van Glabeke - Ferrari 488 GT3 AF Corse
De onruststokers van de kwalificatierace werden hard aangepakt. De Libanees Damirdjjan, die Patrick Van Glabeke in tweede positie eraf kegelde, mocht zijn koffers pakken, terwijl Cédric Leimer na zijn tikken links en rechts en het niet respecteren van de track limits van de vijfde naar de veertiende startplaats werd verwezen. Met twee landgenoten Vandierendonck en Van Glabeke op de laatste startrij en Louis-Philippe Soenen enkele rijen ervoor waren onze verwachtingen niet hoog. Maar ze reden een mooie race die uiteindelijk niet werd beloond.

Nicolas Vandierendonck - Lamborghini Huracán GT3
Nicolas Vandierendonck - Lamborghini Huracán GT3
De Mercedessen van Pons, Perfetti en Ricci kwamen het snelst uit de startblokken en hun goede positie zou niet meer veranderen. Perfetti kon aanklampen bij zijn teammaat tot de finish, terwijl Ricci een dikke 20 seconden aan zijn broek kreeg.
De Zwitser Leimer was opnieuw zeer snel onderweg. De ex-Lamborghini-kampioen sneed als een mes door boter door het peloton en rukte in minder dan 10 minuten wedstrijd op van de 14de naar de 4de plaats. Net toen hij een aanval wou plaatsen op de derde plaats van Ricci viel hij weg met pech. Ook pech was er voor Vandierendonck die een drive through aan zijn broek kreeg in zijn Lamborghini Huracan GT3. Hij eindigde nog verdienstelijk 13de op 22 wagens.

Ondertussen was Patrick Van Glabeke met zijn Ferrari 488 GT3 bezig aan een mooie inhaalrace. Hij stoomde vanuit 21ste postie op naar de 9de plaats, maar raakte ondanks een mooi gevecht niet voorbij een sterke Vogt in diens Lamborghini.

Louis-Philippe Soenen - Ferrari 488 GT3
Louis-Philippe Soenen - Ferrari 488 GT3
Van Glabeke: "In de technische gedeelten en de korte bochten op het circuit was ik sneller, maar de Lamborghini was dan weer sneller op de rechte stukken, waardoor ik er niet voorbij kon. Ik had bovendien mijn setje nieuwe banden gemonteerd voor de kwalificatierace omdat ik iets wou forceren na mijn derde chrono. Zodoende moest ik nu met de banden rijden van de kwalificatie en die degradeerden fel naar het einde toe. Ik bleef maar pushen en maakte hierdoor nog een foutje op het einde. Hierdoor verhuisde ik nog naar de 11de plaats."

En Louis-Philippe Soenen kwam vier seconden te kort voor een tweede podium op rij binnen de Iron Cup.

Foto's: GT Sports Club - Georges De Coster - Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Sports Club op zondag 25 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons