van der Horst

Paul Ricard: Rigon stuurt SMP Racing naar besttijd in vrije training

SMP Racing - Ferrari 488 GT3
SMP Racing - Ferrari 488 GT3
Davide Rigon stuurde al vroeg in de vrije training de SMP Racing Ferrari #72 naar de besttijd op een zonovergoten Paul Ricard. Enigszins verrassend was dat de tweede tijd, in een startveld van liefst 58 auto's, ging naar de Am Cup Ferrari van ondermeer onze landgenoot Jacques Duyver. De Black Falcon Mercedes #4 pakte de derde tijd voor de Emil Frey Racing Jaguar #14 en de M-Sport Bentley van onder andere Maxime Soulet.
Walkenhorst Motorsport - BMW M6 GT3
Walkenhorst Motorsport - BMW M6 GT3
De Saintéloc Audi van onder andere Christian Kelders tikte aan als zeventiende. Maxime Martin en co. eindigden in de Rowe Racing BMW als 23e, de Ferrari van ondermeer Louis Machiels werd 36e. Dat is één plaats beter dan kersvers Le Mans-winnaar Dries Vanthoor die ook dit weekend aan de start staat met Willl Stevens. Marcel Fässler is de derde man op de WRT Audi #5.

Pech voor de WRT Audi van ondermeer Frédéric Vervisch
Pech voor de WRT Audi van ondermeer Frédéric Vervisch
De 51e plaats was voor de Lamborghini van Bertrand Baguette, een plaats voor merkgenoot Bernard Delhez. De Walkenhorst BMW #36 van Stef Vancampenhoudt reed de 58e tijd, de WRT Audi van Frédéric Vervisch was 44e maar kende wel pech. Onze landgenoot kwam zelfs niet aan rijden toe, teamgenoot Schothorst diende de auto aan de kant te zetten toen zijn dashboard volledig op zwart ging. 

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op vrijdag 23 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons