Paul Ricard: Twee overwinningen voor Gilles Magnus in de Challenge Monoplace V de V

Gilles Magnus - R-ace GP
Gilles Magnus (R-ace GP) heeft dit jaar zijn zinnen gezet op het Formula Renault NEC kampioenschap, maar de start van deze serie is maar voorzien voor 23 juni in Monza. Om zich optimaal voor te bereiden op de start van het kampioenschap besloot Magnus dit weekend deel te nemen aan de drie races voor Challenge Monoplace V de V te Paul Ricard. Onze landgenoot won de twee eerste races en zou waarschijnlijk ook de derde race op zijn naam geschreven hebben als zijn wagen niet op de grid geconfronteerd werd met een technisch probleem.
Aan de Challenge Monoplace V de V mogen Formule Renault 2.0-wagens van de seizoenen 2010 tot en met 2015 meedoen alsook oudere formule wagens uit de Formule BMW, Formula Abarth en Formula X. Gilles Magnus leerde het kampioenschap verleden jaar kennen toen hij al deelnam aan de mache op de omloop van Paul Ricard.

Twee zeges voor Gilles Magnus
Onze talentvolle landgenoot domineerde het weekend volledig, in de eerste race ging hij bij de start voorbij de poleman Logan Sargeant en won de race afgetekend voor Sargeant en Gilles Hériau. Vertrokken van op de pole in race 2 liet de R-ace GP-rijder aan niemand de mogelijkheid om hem de leiding te ontnemen. Hij won weer voor Logan Sargeant, terwijl Diego Bertonelli het podium vervolledigde. Voor race 3 stond Magnus opnieuw op de pole, maar net voor het aanvatten van de formatieronde werd er een technisch probleem ontdekt op de wagen en moest Magnus vertrekken van uit de pits. Hij klom in de race nog op tot de zevende plaats. Logan Sargeant won die laatste race voor Théo Coicaud.

Foto's: Gilles Magnus

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 28 mei 2017.