van der Horst

Paul Ricard: Ulysse De Pauw: “Podium, maar niet het trapje waarop ik had gehoopt”

Ulysse De Pauw
Ulysse De Pauw
De laatste meeting van het Frans kampioenschap F4 heeft de knoop doorgehakt: Ulysse De Pauw, vertegenwoordiger van het RACB National Team, wist met twee vijfde en één zevende plaats op het laatste podiumtrapje van de FIA-rangschikking van de discipline te klimmen.
De zevende en laatste meeting van het Frans kampioenschap F4 werd afgewerkt onder een zuiderse zon op het circuit van Le Castellet. Ulysse De Pauw was vol ongeduld naar de Franse omloop getrokken, maar de meeting begon allesbehalve ideaal voor de jonge Belg.

“Ik weet niet waarom, maar mijn bolide bleek tijdens de vrije trainingen totaal onbestuurbaar. Ik kon pas de zestiende tijd neerzetten.”

Gelukkig ging het tijdens de kwalificaties al een pak beter, en onze landgenoot kon als vierde aan de eerste race beginnen.

“Tijdens die eerste sprint heb ik door de afstellingen heel wat afgezien. In de snelle bochten leed de auto heel wat onderstuur. Toch wist ik nog als vijfde te finishen. In de volgende race, waar ik op de omgekeerde startgrid als zesde vertrok, kreeg ik met hetzelfde probleem te maken. Deze keer finishte ik als zevende.”

Voor de derde en laatste sprint van 2018 zette Ulysse De Pauw alles op alles bij de afstellingen van zijn eenzitter.

Ulysse De Pauw
Ulysse De Pauw
“Zo werd de auto heel wat efficiënter in de bochten. De topsnelheid bleek er echter onder te lijden. Zo was het me onmogelijk om in te halen en in het geharrewar van de laatste ronden verloor ik nog een plaatsje. Zo ging ik als vijfde over de streep. Ik eindig als derde in de FIA-rangschikking. In zo een ervaren startveld op het podium finishen is een bemoedigend resultaat, maar ik had op de tweede plaats gehoopt. Ik ben dus wat ontgoocheld. Dankzij het RACB National Team heb ik echter een uitzonderlijke ervaring beleefd. Ik ben er mij terdege van bewust dat dit een buitenkans voor me was. Dank dus aan iedereen die in mij hebben geloofd en die me hebben toegelaten om dit seizoen in de eenzitterij af te werken.”
 
Persbericht RACB National TeamDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op maandag 15 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Le Castellet.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons