van der Horst

Paul Ricard: Van Glabeke opnieuw zwaar aangetikt

Patrick Van Glabeke - Ferrari 488 GT3 AF Corse
Patrick Van Glabeke - Ferrari 488 GT3 AF Corse
De kwalificatierace voor de Blancpain GT Sports Club, waarbij onze landgenoot Patrick Van Glabeke de derde chrono realiseerde tijdens de kwalificatie, was er eentje om snel te vergeten. Enkele piloten bewezen dat ze niet thuis horen in deze serie voor gentlemen drivers. Vooral de Libanees Alex Demirdjian, die gisteren reeds vier strafplaatsen kreeg wegens onsportief rijden, en ex Super Trofeo kampioen, de Zwitser Cédric Leimer maakten zich niet bepaald populair.
  • Dreamdrive
Het begon reeds met een zuivere valse start van Leimer die zijn Lamborghini vanuit vijfde positie naar de tweede plaats stuurde achter poleman Anthony Pons. Patrick Van Glabeke, altijd snel onderweg met zijn Ferrari 488 GT3 op Paul Ricard, lag in derde positie voor de Mercedes van Perfetti en de Ferrari van Demirdjian.

Louis-Philippe Soenen - Ferrari 488 GT3
Louis-Philippe Soenen - Ferrari 488 GT3
En net als vorig seizoen in dezelfde race en op dezelfde plaats als waar Cordoni onze landgenoot Van Glabeke zwaar aantikte, was het nu de beurt aan Demidjjan om te trachten twee wagens in een klap in te halen waarbij hij zich compleet misremde. Opnieuw werd de Curbstone bezieler aangetikt op het linker voorwiel en moest hij de arena verlaten met veel schade. Op die manier kon de Libanees oprukken naar de tweede plaats, maar hij werd nadien van de piste gehaald omdat zijn deur open stond. Het team of de organisatie besloot om het heethoofd binnen te houden. Ook Leimer ging in zijn eentje in de fout en verhuisde naar de kelder van het klassement. Hij maakte wel een opmerkelijke remonte, maar ontzag daarbij niet de track limits alsnog vier wagens, waaronder de Ferrari van Lucchini die hij tussendaar nog eens rond zette.

Pons won de race voor Perfetti en Ricci en zodoende stonden drie Mercedessen van AKKA ASP op het podium.
De enige Belg die kon lachen na afloop was Louis-Philippe Soenen die de derde plaats pakte in de Iron Cup en een 15de plaats algemeen.

Nog even vermelden dat Nicolas Vandierendonck door een nekletsel niet in staat was om deze morgen te racen. De onfortuinlijke West-Vlaming zal via medicatie trachten om de main race af te werken.

Foto's: Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Sports Club op zondag 25 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons