van der HorstTotal 2' Hours of Spa

PERRINN LMP1 wordt werkelijkheid - Twee wagens in FIA WEC

PERRINN LMP1
PERRINN LMP1
De Britse firma PERRINN loopt al jaren rond met de plannen voor een LMP1-bolide, maar tot dusver hapte niemand toe. De hernieuwde interesse in de LMP1 Non-Hybrid (privé) klasse voor 2018 brengt daar verandering in; twee exemplaren van de vooralsnog naamloze bolide zullen volgend seizoen dan ook in het FIA World Endurance Championship aantreden.
  • Oeste Kart
Ginetta LMP1
Ginetta LMP1
Eerder bevestigde SMP Racing (Dallara) al haar deelname in de LMP1 Non-Hybrid klasse, terwijl Manor Racing waarschijnlijk twee Ginetta LMP1's aan de start brengt en ByKolles weer van de partij zal zijn. Andere potentiële deelnemers zijn KCMG, een Zwitsers project onder leiding van Benoit Morand en Rebellion Racing. Dat alles maakt dat we volgend seizoen een influx van zes à acht wagens in LMP1 (Non-Hybrid) kunnen zien.

Het ontwerp van de PERRINN LMP1 en crashtests simulaties werden reeds voltooid. De wagen, waarvan de plannen overigens nog steeds open source zijn en dus vrij beschikbaar moet worden, zal naar verwachting worden voorgesteld in november, vooraleer het testwerk van start gaat in december. De eerste twee exemplaren werden verkocht aan een niet nader genoemd Europees team. Het prijskaartje van het rollend chassis komt op zo'n 1.4 miljoen euro, zo'n 175.000 euro goedkoper dan concurrent Ginetta. Er werd geen melding gemaakt van de motorisatie. 

Lees ook: Perrinn Ltd. klaar om LMP1 te bouwen voor privé-teams (+ Foto's)

Foto: PERRINN LMP1 & Ginetta

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Endurance Championship op donderdag 18 mei 2017.
  • VR Racing

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons