van der Horst

Peugeot haalt doek van Peugeot 3008DKR Maxi (+ Foto's & video)

Peugeot 3008DKR Maxi
Peugeot 3008DKR Maxi
Peugeot heeft de opvolger van de Peugeot 3008 DKR gepresenteerd, de bolide die de meest recente Dakar-rally won. Ten opzichte van zijn voorganger is de 3008DKR Maxi ook echt "maxi", hij is 20 centimeter breder voornamelijk vanwege een hertekende ophanging die moet voorkomen dat de bolide de neiging heeft te rollen. De wagen moet debuteren tijdens de Silk Way Rally volgende maand.
Peugeot 3008DKR Maxi
Peugeot 3008DKR Maxi
Alvorens zijn debuut in de Silk Way Rally, die van Rusland naar China gaat, wordt de Peugeot 3008DKR Maxi nog doorontwikkeld door Peugeot Sport in Versailles op basis van testsessies die reeds gehouden zijn. In vergelijking met de 3008 DKR waarmee Peugeot de Dakar won, kreeg de wagen niet alleen een andere ophanging. Ook de transmissie werd herzien met het oog op een betere verdeling van de beschikbare kracht uit de V6 biturbo bij de nog steeds slechts door twee wielen aangedreven bolide. Het competitiedebuut is zoals gemeld voor de Silk Way Rally.

Peugeot 3008DKR Maxi
Peugeot 3008DKR Maxi
Tijdens die Aziatische rally, georganiseerd door Dakar-organisator ASO, vertrouwt de Leeuw uit Sochaux de bolide toe aan vice-Dakar-kampioen Sébastien Loeb. Dakar-winnaar Stéphane Peterhansel en Cyril Despres, vorig jaar nog winnaar in de Silk Way Rally, krijgen de vorige specificatie Peugeot 3008 DKR onder de bips. Peugeot heeft maar één doel voor ogen en dat is de zege in de rally, als voorbereiding op de Dakar in januari, een wedstrijd die het voor derde maal op rij kan winnen.

De volgende Dakar-rally, de veertigste editie, leidt de deelnemers van Peru naar Argentinië en start op 6 januari 2018. Lager op deze pagina treft u nog enkele foto's aan van de nieuwe bolide, alsook een filmpje met daarin de vijf Dakar-rijders in de hoofdrol. Hoewel Peugeot knappe beelden produceerde, vrezen we dat een Hollywood-carrière niet meteen is weggelegd voor het internationale kwartet...

Lees ook: 13de zege voor Stéphane "Mr. Dakar" Peterhansel
Lees ook: Dakar 2018 trekt van Lima naar Cordoba
  


Foto's: Red Bull Content PoolSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Dakar Rally Raid op woensdag 28 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons