van der Horst

Peugeot nog niet zeker van startrecht in Le Mans

Peugeot 9X8
Peugeot 9X8
Gisteren maakte de FIA de deelnemerslijst bekend voor het komende WEC seizoen en daar vonden we ook Peugeot op terug. De Franse constructeur keert terug in de topklasse met hun Peugeot 9X8, vooral met het oog op de zege in Le Mans. Al kan het misschien zijn dat het nog niet voor dit jaar is, want de ACO liet verstaan dat Peugeot in één van de twee voorgaande wedstrijden aanwezig moet zijn om te mogen starten tijdens de 24 uur, aldus meldt Motorsport.com.
Le Mans Endurance Management CEO Frederic Lequien liet weten dat Peugeot oftewel in Sebring oftewel in Spa aanwezig moet zijn om te mogen deelnemen aan Le Mans. Dit is nodig omdat de organisatie de nodige data zou kunnen verzamelen om een correcte Balance of Performance op te stellen voor de 24 uur. Indien de Franse constructeur één van deze manches niet haalt, zullen zij pas aanwezig zijn in Monza, de eerste ronde na Le Mans.

Foto: Peugeot SportDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op donderdag 13 januari 2022.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons