van der Horst

Peugeot stuurt nieuwe 208 R2 de baan op

Peugeot 208 R2
Peugeot 208 R2
Terwijl de oude versie van de Peugeot 208 R2 nog altijd meedoet voor de prijzen in de categorie, stoomt Peugeot Sport al een nieuwe R2 versie klaar van de gloednieuwe 208. Dat meldt Peugeot zelf na de eerste succesvolle test.
De 208 R2 was een hitnummer bij Peugeot. Het was het beste product ooit voor Peugeot Sport en geen enkel merk verkocht meer R2-wagens dan de Fransen van hun 208. Er werden maar liefst 450 stuks aan de man gebracht. Maar bij Peugeot Sport denken ze al verder en stomen een nieuw koersbeest klaar op basis van de nieuwe 208 die nog maar net, tijdens het salon van Genève, aan het grote publiek is voorgesteld. De wagen laat zich kenmerken door een bredere neus en vooral door een laterale band die de achterlichten met elkaar verbindt.

De belangrijkste verandering is dat de nieuwe R2 gebouwd is met 1.2-liter PureTech driecilindermotor. Met een driecilinderbron volgen ze Ford, maar die gebruiken wel een 1.0liter Ecoboost motor. Alles is nieuw, een groter turbo, een nieuw managementsysteem en een nieuwe versnellingsbak. Het was het Franse toptalent Yohan Rossel die de eerste testen voor zijn rekening mocht nemen en dus wellicht nauw betrokken zal zijn bij de ontwikkeling van wat de nieuwe maatstaf in R2 moet worden.

De eerste wagens zouden begin 2020 al kunnen geleverd worden.

Terwijl de nieuwe generatie stilaan zijn weg vindt naar de openbare weg, is het nog wachten of er ook een GTi-versie van de nieuwe 208 zal gemaakt worden. Wellicht gaat een GT- en GT-lineversie de GTi-vooraf.

Foto: Peugeot Sport

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally op dinsdag 16 april 2019.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons