van der Horst

PG Motorsport mikt meteen op titel in Cayman-cup

Niels Nipperus - Lars Poell
Niels Nipperus - Lars Poell
PG Motorsport is reeds jaren een gekende naam in het Belcar Endurance Championship. Ook afgelopen jaar zagen we de troepen van Paul Geeris aan de start van het nationale kampioenschap uithouding, met zowel een Porsche 911 GT3 Cup als een Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport. Voor 2019 trekt PG Motorsport de kaart van de nieuwe Porsche Cayman Trophy die - uitgezonderd de 24 Hours of Zolder - wordt verreden binnen de Belcar. Het Nederlandse team mikt voor het maidenseizoen van de bolide zowaar op de titel. Daarvoor vertrouwen ze onder andere op twee jonge talenten: Niels Nipperus en Lars Poell.
"De autosport stroomt eigenlijk al lang door mijn aderen", lacht Niels Nipperus, een 21-jarige inregeltechnicus uit Den Haag enthousiast. "Ik stapte voor het eerst in een kart toen ik negen jaar was en heb nadien competitie gereden in Nederland, maar ook op Europees niveau. Na enkele jaren smaakte dat naar meer, waarna ik een Formule BMW testte, mijn racelicentie haalde en vervolgens mij twee jaar heb toegelegd op de Mercedes SLK Cup. Met succes overigens, want na de vicetitel in het eerste seizoen, werd ik het daaropvolgende jaar tot kampioen gekroond! Ik heb nadien deelgenomen aan het Junior-programma van de Porsche Carrera Cup Benelux, maar dat kampioenschap ligt momenteel moeilijk om budgettaire redenen. We hebben dan samen met PG Motorsport naar een oplossing gezocht waarna we vrij snel arriveerden bij de Cayman Trophy. Het lijkt ons een uitstekende leerschool richting een toekomst in de Porsche 911, maar dat betekent niet dat we dit jaar zonder ambitie starten. Neen, ik wil de titel dit seizoen!"

PG Motorsport - Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport
PG Motorsport - Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport
Voor Nipperus is zijn teamgenoot in 2019 geen onbekende. "Ik ken Niels van in de Mercedes SLK Cup", vertelt de 19-jarige Lars Poell. "Ik ben zelf afkomstig van Weert in het zuiden van (Nederlands n.v.d.r.) Limburg, dus dat ligt wel een eind van Den Haag, maar de verstandhouding tussen ons beide is top. Initieel mikte ik net als Niels op een seizoen in de Porsche Carrera Cup, maar dat plan is omwille van verschillende redenen even in de ijskast beland. Ik heb echter al wel ervaring met de 911, want ik heb al een aantal testen in een Porsche 997 GT3 Cup achter de rug en bovendien met die wagen vorig jaar op Spa ook al eens een wedstrijd afgewerkt. Dit seizoen heb ik de kans gekregen enkele keren met een 991 te kunnen testen en dat sprak me erg aan. Paul stelde me voor in te stappen bij een van zijn nieuwe Porsche Cayman en naar dat idee had ik wel oren. Het lijkt me een goede manier om op termijn de stap te zetten richting de Porsche Carrera Cup Benelux, maar eerst de blik op 2019 en... de titel!"

Foto's: Racingpixels.comSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op dinsdag 23 april 2019.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons