van der Horst

24H Spa: Philipp Eng - "Ondanks ronde achterstand nooit opgegeven"

#98 Rowe Racing - BMW M4 GT3
#98 Rowe Racing - BMW M4 GT3
Attilio Marinoni, Hans Heyer, Dieter Quester, Roberto Ravaglia, Marc Duez en Michael Bartels. Zes rijders die voor aanvang van dit weekend drie keer de 24 Uur van Spa hadden gewonnen. Aan die lijst mag nu ook Philipp Eng toegevoegd worden. "Iedereen was teneergeslagen toen we achterstand opliepen, maar we hebben nooit opgegeven", reageerde de 33-jarige Oostenrijker.
  • STX Motorhomes
Philipp Eng heeft zichzelf in de geschiedenisboeken gereden. De gewezen Porsche Supercup-kampioen bezorgde BMW niet alleen een 25ste succes in de Ardennen, hij werkte ook mee aan de derde triomf van Rowe Racing. Samen met Marco Wittmann en Nicholas Yelloly neemt hij de leiding in de Europese GT World Challenge Endurance.

Philipp Eng
Philipp Eng
"Dit betekent veel voor mij, want een 24 uursrace winnen is een ongelofelijke verwezenlijking. Het is de moeilijkste GT-race om te winnen, want de beste rijders en teams komen hier aan de start. Ik ben heel blij om hier te zitten, want het was geen gemakkelijke race. Op een gegeven moment verloren we een ronde op de koplopers en het vermoeden was dat we in het slot niet meer zouden meestrijden voor de zege. Het team heeft het probleem opgelost en het tempo zat goed, maar gemakkelijk is anders!"

Marco Wittmann
Marco Wittmann
Naast Philipp Eng kwam ook Marco Wittmann - eveneens een gewezen RBM-rijder - aan het woord. "Ik probeer al tien jaar een etmaalrace achter mijn naam te zetten, maar zowel in Spa als op de Nürburgring greep ik er telkens naast. Een paar tweede plaatsen gaven een bittere nasmaak, maar dit is wel een ongelofelijk gevoel. Het team en mijn teamgenoten hebben voor een sterk geheel gezorgd en daar ben ik dankbaar voor."

Aan Nicholas Yelloly om af te sluiten: "De 25ste zege voor BMW is grandioos. Alles moet hier de juiste richting uitgaan, je moet de juiste strategische beslissingen nemen en snel beslissen. Zoals ik zei, dit is prachtig voor BMW, zeker na onze eerste GTP-overwinning (in het IMSA-kampioenschap, n.v.d.r.) vorig weekend. Ik hoop dat we op dit elan kunnen doorgaan!"

Foto's: Geert Franquet, Niels Vaeck  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons