van der Horst

Schothorst vervangt Pasquali bij WRT

WRT - Audi R8 LMS ultra #4
WRT - Audi R8 LMS ultra #4
Pieter Schothorst zal dit seizoen aan het werk te zien zijn in de Blancpain Endurance Series op een Audi R8 LMS ultra van WRT. De Nederlander zal uitkomen op de #4, die staat ingeschreven in de Pro-Am Cup en niet ondersteund wordt door de Belgian Audi Club. Schothorst maakt na twee seizoenen met cup Porsches te hebben gereden de overstap naar GT3. Hij brengt onder meer McGregor mee als sponsor en zal de wagen delen met landgenoot Max Koebolt, vorig jaar kampioen in de GTB-klasse van de Supercar Challenge, en de Fransman Sacha Bottemanne, die uit de Franse Porsche Carrera Cup komt.
De Nederlander vervangt de Fransman Laurent Pasquali, die naar verluidt niet met het vereiste budget over de brug kwam. De wagen zal opvallen door zijn oranje accenten, niet alleen omwille van de bemanning maar ook door de aanwezigheid van sponsor Gulf (Koebolt). Met de komst van Schothorst staan er meteen ook zeven Nederlanders aan de start van de Blancpain Endurance Series, en dat terwijl er maar zes van onze landgenoten in actie zullen komen. Het was ooit anders…

Foto: WRTDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op woensdag 8 april 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons