van der Horst

Pieter Vanneste vervoegt Niels Lagrange in Lamborghini Super Trofeo

Pieter Vanneste
Pieter Vanneste
Enige tijd geleden maakten we bekend dat Niels Lagrange met de steun van Chrisal de Lamborghini Super Trofeo gaat rijden. Het plan was om de wagen te delen met de piepjonge Zwitser met Braziliaanse roots, Lucas Ayrton Mauron. Daar is nu enige verandering in gekomen, want door omstandigheden moet de Zwitserse youngster afhaken en diens plaats wordt nu ingenomen door onze landgenoot Pieter Vanneste.
Niels Lagrange & Pieter Vanneste same op podium in BMW M235i Racing Cup
Niels Lagrange & Pieter Vanneste same op podium in BMW M235i Racing Cup
“We vinden het spijtig dat de samenwerking met Lucas Ayrton Mauron er niet komt, maar we konden er niet lang bij stil staan en we zijn onmiddellijk op zoek gegaan naar een waardig alternatief. En dat hebben we gevonden in Pieter Vanneste die zeer gemotiveerd is”, aldus Corrie Gielen, CEO van Chrisal en de stuwende kracht achter de comeback van Niels Lagrange.

Niels Lagrange en Pieter Vanneste zijn geen onbekenden voor elkaar. Ze vochten vorig seizoen menig robbertje uit in de BMW M235i Racing Cup. Normaliter hadden ze moeten strijden voor de vice titel in de merkencup, maar Lagrange werd genekt door het ongeval van een teammaat tijdens de 24 Hours of Zolder. Vanneste werd aan de zijde van Bert Redant vice kampioen en verraste vriend en vijand door zijn pure snelheid.

Pieter Vanneste: “Ik ben pas beginnen racen op mijn 30ste en ik start nu mijn derde seizoen in competitie. Ik ben dus een laatbloeier. Het is een droom om te racen met een GT wagen, maar ik mis nog ervaring. Daar gaan we werk moeten van maken tijdens de komende trainingsdag met de Lamborghini Huracan, bijgestaan door de crew van Leipert Motorsport. Ik ben Corrie Gielen, Niels Lagrange en de ganse entourage zeer erkentelijk dat ze me de kans geven om deel uit te maken van de familie. Op deze manier wil Chrisal zijn producten internationaal nog meer op de kaart zetten en ik ga trachten om niet te ontgoochelen”.

VR Racing & Chrisal versus Vanneste
VR Racing & Chrisal versus Vanneste
“Voor mij is het een uitdaging en een stap in het onbekende. Ik hou enorm van merkencups, maar tussen de M235i Racing Cup en de Lamborghini Super Trofeo is er toch waanzinnig veel verschil. Ik  ga trachten me optimaal voor te bereiden en begin in ieder geval via de eerste race van de BGDC op Spa, een race over 400 minuten waarin ik samen met Rik Renmans aan de start kom in een Porsche 991 Cup van Speedlover. Voor de rest is het afwachten geblazen en na de eerste race zullen we al een pak wijzer zijn.”

Niels Lagrange is in ieder geval blij met de komst van Pieter Vanneste. “In de BMW Cup was hij zeer sterk en hij maakte me het leven meermaals moeilijk. Ik ben blij dat we kunnen rijden binnen de Pro-Am, zodoende wordt deze Klasse ons eerste streefdoel om nadien verder omhoog te kijken. Ik durf geen uitspraken te doen, maar we gaan er alles aan doen om de kleuren van Chrisal alle eer te bezorgen.”

Foto's: Ronald Janssens - BMW Racing Cup - Niels Lagrange PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Lamborghini Super Trofeo op zaterdag 25 maart 2017.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons