van der Horst

Pirelli ontkent Ferrari te bevoordelen

Jean Todt & Marco Tronchetti
Jean Todt & Marco Tronchetti
Nico Rosberg stak enkele dagen geleden het vuur aan de lont betreffende de indrukwekkende progressie die Ferrari de voorbije maanden maakte en de rol die Pirelli daarin gespeeld zou hebben. Pirelli van zijn kant gaf antwoord op beschuldigingen aan hun adres. Velen zijn verrast dat de Italiaanse constructeur – ondanks de grote reglementswijzigingen – de immense kloof met Mercedes AMG heeft gedicht, waaronder wereldkampioen-op-rust Nico Rosberg; “Ik snap niet hoe het Ferrari is kunnen lukken om terug te slaan, zeker als je weet hoe ver ze vorig jaar achter stonden.” En dit triggerde een reeks van geruchten dat Pirelli's banden op dit moment meer geschikt zijn voor Ferrari dan voor het merk met de ster. Maar de CEO van de bandenfabrikant, Marco Tronchetti, ontkent dit ten stelligste.
Sebastian Vettel - Ferrari
Sebastian Vettel - Ferrari
“De banden zijn voor iedereen hetzelfde. Mercedes heeft grote successen geboekt en op dit moment hebben ze wat tegenwind te verduren”, aldus Marco Tronchetti aan de radiozender Rai. “Maar ik ben ervan overtuigd dat ze snel zullen wederkeren.” Op de vraag waarom Ferrari zo goed presteert, zei de Milanees dat de renstal een uitstekende auto heeft gemaakt. “Misschien dat deze vooruitgang velen heeft verrast, maar we moeten ook erkenning geven voor hun prestatie.” Uiteraard zagen sommigen op voorhand reeds dat Ferrari sterk zou presteren en dit omwille van het feit dat Sebastian Vettel in het bijzonder - bij elke kans hij kreeg - zich vrijwillig opgaf om deel te nemen bij het testen van de 2017-spec rubbers.

Sebastian Vettel
Sebastian Vettel
“Mercedes testte met Pascal Wherlein, terwijl het Sebastian Vettel was die de verantwoordelijkheid nam bij Ferrari. Sebastian werkte enorm gedreven op vlak van ontwikkeling van de 2017-spec.”, zei Tronchetti. “Hij was altijd bereid - met nederigheid - om te testen als er niemand anders beschikbaar was. Sebastian nam de tijd om ons meermaals in onze fabriek te Milaan op te zoeken om aldaar zijn bevindingen met onze ingenieurs te bespreken. De resultaten zijn het resultaat van uiterst gepassioneerd werk van een team dat volledig gericht is op winnen.” Om een idee te geven: Vettel legde maar liefst 2228 testkilometers af, terwijl concurrent Lewis Hamilton slechts 50 km op zijn teller heeft staan.

Foto's: Pirelli Motorsport & Racing International Photography




Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op donderdag 8 juni 2017.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons