van der Horst

Pitlane volzet in Brands Hatch

Start Qualifying Race Brands Hatch
Start Qualifying Race Brands Hatch
37 wagens staan op de deelnemerslijst voor de tweede Blancpain GT Series Sprint Cup manche van het seizoen die over een goede week plaatsvindt op het circuit van Brands Hatch. Dat zijn er weliswaar twee minder dan in Misano, maar meer was gezien de omvang van de Britse pitlane gewoonweg niet mogelijk. Het circuit is nog van de oude stempel en met 37 GT3's door Paddock Hill Bend zal ongetwijfeld een spektakel vormen.
AF CORSE Ferrari 458 ITALIA GT3 Stephane Lemeret
AF CORSE Ferrari 458 ITALIA GT3 Stephane Lemeret
Belgian Audi Club Team WRT verschijnt met 'maar' vijf exemplaren van de Audi R8 LMS aan de start, zoals eerder werd aangekondigd ontbreekt de #28 van het duo Will Stevens/René Rast namelijk op het appel. Beide heren nemen dat weekend namelijk deel aan de Belgische WEC-manche. Voorts is de Am Cup ook volledig verdwenen. De AF Corse Ferrari 458 Italia GT3 van onder meer onze landgenoot Stéphane Lémeret verschijnt immers niet meer aan de start, net als de X-Bionic Racing Team (Autovitesse) Lamborghini Huracán GT3.

Boutsen Ginion BMW M6 GT3
Boutsen Ginion BMW M6 GT3
AKKA ASP brengt dan weer een derde Mercedes-AMG GT3 aan de start voor Jean-Philippe Belloc en Christophe Bourret (Pro-Am), laatstgenoemde was in Misano nog geblesseerd en moest daardoor de seizoensopener aan zich voorbij laten gaan. De line-up van Boutsen Ginion Racing BMW M6 GT3 is vooralsnog onbekend, Maxime Martin is in ieder geval al bezet met DTM in Hockenheim. Wie de teamgenoot wordt van Stef Dusseldorp is ook nog niet duidelijk, Nick Catsburg vertegenwoordigt dat weekend namelijk Lada in het WTCC. Voorts is het ook uitkijken naar het debuut van de Ferrari 488 GT3 van het Rinaldi Racing duo Marco Seefried en Norbert Siedler.

Laurens Vanthoor  Frederic Vervish
Laurens Vanthoor Frederic Vervish
Maxi Buhk en Dominik Baumann trekken naar Brands Hatch met twee punten voorsprong in het algemene Blancpain GT Series kampioenschap na een paar twee tweede plaatsen in Misano en Monza. Rob Bell volgt na zijn overwinning in Monza in tweede stelling en krijgt in Brands Hatch weer Alvaro Parente naast zich. Uiteraard voeren Laurens Vanthoor en Frédéric Vervisch het Sprint klassement aan na hun overwinning in Misano, het Belgische WRT duo staat momenteel derde in de algemene stand. Vermelden we tot slot nog dat Dries Vanthoor omwille van de cumul van zijn strafpunten in Brands Hatch een grid straf van vijf plaatsen krijgt.

--- DEELNEMERSLIJST BLANCPAIN SPRINT BRANDS HATCH (PDF) --- 

Foto's: Arne Simons & Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op vrijdag 29 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons