van der Horst

PK Carsport gaat met Stienes Longin en Peter Guelinckx voor titel in BMW M2 CS Racing Cup Benelux

BMW M2 CS Racing PK Carsport
BMW M2 CS Racing PK Carsport
In 2021 gaat Stienes Longin samen met Peter Guelinckx een nieuwe uitdaging aan. Met een BMW M2 CS Racing uit de ateliers van PK Carsport wordt meteen hoog gemikt: het doel is de titel in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux, een nieuw en spectaculair circuitkampioenschap in de Lage Landen.
Zescilinder drieliter motor onder de motorkap, 550 Nm koppel, indrukwekkende aerodynamica: de nieuwe BMW M2 CS Racing is een waar racebommetje. Voor Stienes Longin en Peter Guelinckx is de wagen geen onbekende, want in januari reed het duo samen met Bert Longin en Stijn Lowette met de BMW naar de zege in de TCX-klasse in de 24 Uur van Dubai.

De BMW M2 CS Racing krijgt nu ook een eigen Benelux-kampioenschap. Vijf raceweekends staan er op het programma, in Spa, Zandvoort en Zolder. Elk van die weekends telt drie races: twee sprintraces van elk 30 minuten en een langere race over 55 minuten, met verplichte pitstop.

“Peter hoort via zijn rol in de Groep van Osch en BMW Centrauto tot de grootste BMW-verdelers van het land”, legt Stienes Longin uit. “Omdat hij als relatieve nieuwkomer in de autosport graag eens een volledig kampioenschap wou afwerken, viel onze keuze uiteraard op de BMW M2 CS Racing Cup Benelux.”

BMW M2 CS Racing - PK Carsport
BMW M2 CS Racing - PK Carsport
“Die combinatie van sprintraces en een wedstrijd van wat langere adem is voor Peter ideaal om de stiel te leren”, vervolgt Longin jr. “Maar pas op, dat betekent niet dat dat ons enige doel is. We gaan voluit voor de titel. Tijdens de 24 uur van Dubai hebben we bewezen dat we competitief kunnen zijn, en nu willen we die lijn doortrekken in een volledig kampioenschap. De auto is een echte racebolide, en ik verwacht dat er heel wat spektakel zal te zien zijn.”

“Als team kijken we met PK Carsport enorm uit naar deze nieuwe uitdaging”, vult Anthony Kumpen aan. “Stienes is als ‘Longin’ ondertussen ook één van onze vaste waarden in ons team. En dit komt niet enkel door de naam Longin. Het is als jonge rijder niet makkelijk om in de voetsporen te treden van iemand met de toewijding en het palmares van Bert. Met de ontwikkeling die Stienes de laatste jaren heeft doorgemaakt, bewijst dat hij momenteel één van de beste rijders van het land is. De BMW M2 CS Racing Cup Benelux zal een mooie uitdaging voor hem vormen. In combinatie met Peter Guelinckx vormt hij een zeer sterk team. Peter is nog maar één jaar aan het racen en pakt dit superprofessioneel aan. Er zijn weinig rijders die kunnen zeggen dat ze hun eerste 24 uurs-race hebben kunnen winnen. We gaan er als team alles aan doen om dit een winnende combinatie te maken en leggen de lat dus onmiddellijk hoog.”

BMW M2 CS Racing - PK Carsport
BMW M2 CS Racing - PK Carsport
Racen in coronatijden, het is niet evident. Maar gelukkig kan de familie Longin rekenen op trouwe partners. “Iedereen die ons in het verleden steunde, is dit jaar opnieuw van de partij”, legt vader Bert uit. “Al die mensen willen echter maar wat graag opnieuw naar de races komen, iets wat vorig jaar amper mogelijk was. Dat zou dit seizoen moeten verbeteren, maar om reisperikelen te vermijden – je weet maar nooit hoe de huidige Covid 19-situatie evolueert – willen de meeste van onze partners hun verplaatsingen beperken. Daarom kozen we ervoor om in 2021 een kampioenschap binnen de Benelux af te werken. Zolder, Zandvoort en Spa zijn heel makkelijk met de wagen te bereiken, en ’s avonds kan iedereen gewoon terug naar huis.”

Eén en ander betekent dat Stienes Longin zijn activiteiten in de Nascar Whelen Euro Series even op een lager pitje zet. “Maar we laten dat kampioenschap zeker niet vallen”, legt Stienes uit. “Zo zijn we begin oktober zeker van de partij bij de seizoensfinale, het Nascar American Festival in Zolder. Dat is trouwens meteen ook een uitstekende gelegenheid om het seizoen 2022 voor te bereiden. Maar eerst volle focus op de BMW M2 CS Racing Cup Benelux!”

Foto: PK CarsportDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op maandag 22 maart 2021.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons