van der Horst

Podiums voor Belgen in Porsche-race op Le Mans

Arthur Rasse - Team Rasse Porsche 911 GT3 Cup
Arthur Rasse - Team Rasse Porsche 911 GT3 Cup
In de aanloop naar het voorbije Le Mans-weekend blikten we reeds vooruit op de deelname van enkele Belgen aan de manche van de Porsche Sprint Challenge France op het Circuit de la Sarthe. De race moest drie kwartier duren, maar werd uiteindelijk voortijdig stilgelegd met de rode vlag. De zege ging naar Lilou Wadoux-Ducellier en Arthur Rasse, zoon van Gregory Rasse, rondde de algemene top tien en besloot daarmee als best geklasseerde landgenoot.
  • St. Paul
John De Wilde - Speedlover - Porsche 911 GT3 Cup
John De Wilde - Speedlover - Porsche 911 GT3 Cup
De wedstrijd van de Porsche Sprint Challenge France in het voorprogramma van de 24 Uur van Le Mans was een manche buiten kampioenschap, maar de lokroep van Le Mans bleek groot en uiteindelijk tekenden meer dan 50 bolides present. Geen 45 minuten racen echter zoals voorzien, maar enkele ronden strijd, gevolgd door een neutralisatie en tenslotte een rode vlag omdat de vangrails na een crash te fel beschadigd bleken. De 20-jarige Côme Ledogar Racing Team-rijdster Lilou Wadoux-Ducellier sloot zowel de trainingen, de kwalificaties als de race af als beste. Langs Belgische zijde was er een mooie prestatie van Arthur Rasse, die de meet als elfde overschreed, maar kon profiteren van een 5 seconden penalty voor Denis Papin om uiteindelijk toch nog in de top 10 te finishen.

Michael De Cock - 911 Impact Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Michael De Cock - 911 Impact Racing - Porsche 911 GT3 Cup
De tiende plaats van Rasse leverde hem tevens de bronzen plak op in de klasse voor Porsche 911 type 991 mk. 2. Daarmee hield hij tevens Speedlover-rijder John De Wilde van het ereschavot in de klasse; de Oost-Vlaming eindigde knap vierde in de druk bezette klasse die ongeveer de helft van het startveld uitmaakte. Ook dat andere Belgische team, 911 Impact Racing, mocht met eremetaal terug richting Belgenland, nadat Michael De Cock een podiumplaats veroverde in de klasse voor Porsche 911's type 991 van de eerste generatie. Voor Pierre-Yves Paque en Wim Meulders - met een vijfde startrij de best gekwalificeerde Belg - werd de race op het Circuit de la Sarthe geen succes; de Speedlover-boys zagen het einde van de ingekorte race niet na een stevige crash.

--- Uitslag Kwalificaties Porsche Sprint Challenge France Le Mans 2021 (pdf) ---
--- Uitslag Race Porsche Sprint Challenge France Le Mans 2021 (pdf) ---


Foto's: Geert Franquet



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op dinsdag 24 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons