van der Horst

Porsche GT3 Challenge Benelux: Voorbeschouwing organisatoren

10d8d271aea72c8730530b3037de3f13fc990de4.jpg
Met nog twee races te gaan is de strijd op de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux nog volledig open. Organisatoren, sponsors en deelnemers verwachten veel van de laatste twee races, de FIA Truck Grand Prix Zolder (20 en 21 september) en de Finaleraces op Zandvoort (18 en 19 oktober). Alle auto’s zijn weer geprepareerd en GT3.NL by Land Motorsport schrijft zelfs een extra auto in. Zo maken de hoofdrolspelers zich op voor een spannende eindstrijd, tevens voorspel voor het seizoen 2015.
Xavier Maassen (DVB/Allure) heeft met 143 punten in de tussenstand 16 punten voorsprong op Jeffrey van Hooydonk (DVB Racing). De regerend kampioen heeft op zijn beurt slechts één puntje voorsprong op Carlos Rivas (Speedlover), die een zeer constante, hoge scorelijst laat zien. Koen Wauters, Van Hooydonks teamgenoot bij DVB, (113 punten) en de GT3 by Land Motorsport coureur Mickey Bertram (111) geven elkaar niet veel toe, terwijl Bertrams teamgenoot Max van Splunteren ook nog een theoretische kans op de titel heeft. Aangezien een dubbele overwinning in een raceweekend niet minder dan 40 punten oplevert, kan de apotheose van de GT3 Cup Challenge Benelux nog voor verrassingen zorgen.

Ook in de Challenge klasse is het kampioenschap nog lang niet beslist. Wim Meulders (Speedlover) leidt met 156 punten, maar Rik Renmans (ook Speedlover) volgt op slechts dertien punten. De snelle Sven Van Laere (eveneens Speedlover) heeft zijn sterke reeks niet kunnen voortzetten na zijn uitstapje tijdens de natte Zolder Super Prix, waardoor hij de Masters op Zandvoort moest missen. Hij zal  zijn derde positie (met 97 punten) zeker willen verbeteren. “De auto staat weer op punt en ik ben gemotiveerd en helemaal fit om mijn positie te verdedigen en liefst te verbeteren,” aldus de altijd positieve Van Laere.

Xavier Maassen is content met zijn leidende positie, maar beducht op de concurrentie. “Mijn seizoen ziet er tot nu toe goed uit, maar het is allesbehalve een gelopen koers. Eén foutje of één lekke band kan je meteen het kampioenschap kosten.” Jeffrey Van Hooydonk bekijkt zijn kansen realistisch: “Er kan nog van alles gebeuren. In totaal kan je bij de volgende races nog 80 punten verdienen, dus niets is zeker. Maar je kunt er op rekenen dat ik er – samen met Koen Wauters – alles aan zal doen om mijn titel te behouden.”
Mickey Bertram is vastbesloten om hoger te eindigen dan hij nu staat: “Mijn eerste jaar in deze fantastische klasse is natuurlijk ook een leerjaar. Als ik nog een paar podiumplaatsen weet te bemachtigen zou ik misschien bij de top drie kunnen eindigen. Dat geeft mij ook een mooie uitgangspositie voor volgend jaar, want  dan wil ik er zeker weer bij zijn!” 

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op donderdag 11 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Truck Grand Prix.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons