van der Horst

Porsche onthult nieuwe GTE voor 2017

Porsche 911 RSR 2017
Porsche 911 RSR 2017
Zoals verwacht heeft Porsche de komst van een nieuwe GTE-bolide voor 2017 bevestigd. De eerste foto's van de opvolger van de 911 RSR laten geen drastische wijzigingen zien, al zullen de voornaamste aanpassingen onder de carrosserie plaatsvinden. Zo zou de wagen een andere implanting van de motor en versnellingsbak hebben voor een betere gewichtsverdeling en zou ook de motor zelf onder handen genomen zijn. Het is niet duidelijk of het een atmosferische dan wel turbo krachtbron betreft. Opmerkelijk is ook dat er voorlopig nog geen beelden van de achterkant van de wagen werden vrijgegeven.
De nieuwe GTE werkte inmiddels al een roll-out af op het korte testcircuit in Weissach, waar het merendeel van de fabrieksrijders al een eerste indruk konden opdoen van hun nieuwe strijdwapen. Het debuut van de nieuwe wagen staat gepland voor de 24 uren van Daytona, begin volgend jaar. Verwacht wordt dat twee exemplaren van de wagen zowel het volledige FIA WEC als het IWSC zullen betwisten, al werd dat nog niet bevestigd. De gloednieuwe bolide begint nu aan een uitgebreid testprogramma op verschillende circuits wereldwijd.  

Porsche besloot zijn fabrieksprogramma in het FIA WEC dit jaar stop te zetten om te focussen op de ontwikkeling van deze wagen en het debuut van de nieuwe GT3 R. Het IWSC-programma en de deelname aan de 24 uren van Le Mans gaan gewoon door, bovendien ondersteunt men nog steeds een Proton Porsche (GTE-Pro) in het FIA WEC.
 
Foto's: Porsche AG



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op donderdag 12 mei 2016.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons