van der Horst

DTM Zolder: Huub van Eijndhoven van start tot finish

Huub van Eijndhoven - JW Raceservice - Porsche 911 GT3 Cup
Huub van Eijndhoven - JW Raceservice - Porsche 911 GT3 Cup
Huub van Eijndhoven (JW Raceservice) heeft op Circuit Zolder vanaf de pole positie de slotrace van de Porsche Sprint Challenge Benelux in de marge van de DTM gewonnen. In de eerste race van het weekend zonder Pro-rijders hield de Nederlander het hoofd koel tijdens een neutralisatie om vervolgens relatief onbedreigd richting de zege te rijden, zijn eerste in het kampioenschap nadat hij zijn overwinning op de Nürburgring moest inleveren. Gilles Smits (Speedlover) ging na de verplichte pitstop voorbij teamgenoot Jean-Pierre Verhoeven (Speedlover) richting de tweede plaats algemeen en uiteraard de zege in de Am-klasse. De Porsche van de familie Verhoeven rondde het algemene ereschavot, voor de EMG-bolide met Nicolas Vandierendonck in het commando. GT4 was wederom een kluif voor Thierry Vermeulen (GP Elite).
Gilles Smits
Gilles Smits
Bij de start bleef van Eijndhoven stevig op kop, maar het was Jos Jansen die van rij 1 terugviel tot de vierde plaats. Jaxon Verhoeven deed het omgekeerde en stootte door tot onder de achtervleugel van leider van Eijndhoven, met in zijn zog Gilles Smits. Michael Cool (NGT Racing) zette Jansen onder druk, maar vond geen weg langs de blauwe Porsche en moest uiteindelijk een gedreven Vandierendonck afhouden tot de safety car op de baan verscheen, na een aanrijding tussen Stijn Lowette (NGT Racing) en Bas Barenbrug (Bas Koeten Racing).

Thierry Vermeulen - GP Elite - Porsche Cayman GT4 ClubSport
Thierry Vermeulen - GP Elite - Porsche Cayman GT4 ClubSport
Een kwartiertje werd het veld opnieuw vrijgegeven, met vooraan een zorgeloze Huub van Eijndhoven die richting zijn eerste zege fietste en onderweg ook nog de snelste wedstrijdronde op zijn naam zette. Achter hem was er meer strijd, met Cool die Jansen onder druk zette, maar opnieuw geen weg vond langs de JJ Racing Porsche. Cool kreeg echter Vandierendonck op bezoek, die stevig aandrong, maar niet kon passeren. Cool dook als eerste de pitstraat in, in de hoop via een undercut de vierde plaats te veroveren, maar bij de verplichte stop liep het mis. Vandierendonck bedankte, passeerde Cool voor P4, maar de achterstand op de drie koplopers was reeds te groot. Vermeulen bleef op kop in de GT4-klasse en hield Steven van Rhee en het duo Steven Van Laere/Yannick Redant af, nadat Alexander Goddijn een stop and go penalty kreeg wegens een niet-reglementaire pitstop.

De volgende afspraak is in Assen, waar in het Allerheiligenweekend de seizoensfinale wordt verreden.

--- Uitslag Race 3 Porsche Sprint Challenge Benelux Circuit Zolder (pdf) ---

Foto's: Geert Franquet & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Porsche Sprint Challenge Benelux op zondag 11 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons