van der Horst

Porsche-teamchef Andreas Seidl: "Tot dusver staan de tekens goed"

Andreas Seidl
Andreas Seidl
Met de 6 Hours of Spa is bijna één vierde van het WEC-seizoen achter de rug. De eerste stappen met de nieuwste generatie LMP1-wagens zijn gezet, de degens werden reeds tweemaal gekruist zonder endurance-legende Audi, maar toch moet de belangrijkste afspraak nog komen: de 24 Heures du Mans. Alles stond tot dusver in het teken van de Franse etmaalrace, ook al is het FIA WEC een officieel wereldkampioenschap. Autosport.be sprak met Porsche-teamchef Andreas Seidl over de voorbereiding voor Le Mans.
Porsche Team - Porsche 919 Hybrid
Porsche Team - Porsche 919 Hybrid
"Tijdens de race in Spa was het plan om vooral de druk te houden op de andere wagens; een goed resultaat in Spa is zeer belangrijk. Het vormt namelijk de laatste wedstrijd voor de intense voorbereiding voor Le Mans en het is belangrijk voor het team en de rijders om hier met een positief gevoel te vertrekken, want het helpt je door de volgende drukke weken", licht Porsche teamchef Andreas Seidl rustig toe.

Andreas Seidl - Teamchef Porsche LMP1
Andreas Seidl - Teamchef Porsche LMP1
"We hebben voor Le Mans nog één extra test gepland in Aragon, volgend weekend. De bedoeling van die test is te rijden met de wagen in de configuratie voor le Mans. Voorlopig is de betrouwbaarheid goed; bij de laatste endurance test die we afwerkten (in Paul Ricard net voor de Proloog in Monza) hebben we de geblokte vlag bereikt", lacht Seidl. "Hopelijk kunnen we de wagen heropbouwen op dezelfde manier en dat resultaat bevestigen. Tot dusver staan de tekens goed, op vlak van betrouwbaarheid, maar met deze complexe wagens zit je nooit veilig."

Porsche 919 Hybrid
Porsche 919 Hybrid
Seidl geeft ook een inkijk op de manier waarop zijn troepen het WEC-seizoen voorbereiden en aansnijden. "We doen altijd vier endurance-testen. De eerste is in december waarbij je probeert zoveel mogelijk van de nieuwe onderdelen op de wagen te hebben. In februari is de volgende test en daar probeer je om volledig in 2017 spec aan de start te verschijnen. Voor de derde test tracht je om de productie-versie van alle onderdelen te testen en de vierde test vormt dan uiteindelijk de bevestiging. Dat is het ideale plan, de realiteit oogt van tijd tot tijd echter anders."

Foto's: Niels Vaeck, Racing International Photography & Porsche AGDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Endurance Championship op dinsdag 16 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons