van der Horst

12H Italy: Voorbeschouwing van de organisatoren

96f81f916d425e08e90b1336e57d708191364a61.jpg
Aanstaande vrijdag en zaterdag, 14 en 15 maart, is het Autodromo Internazionale del Mugello de plaats van handeling voor de eerste editie van de Dunlop 12H ITALY-MUGELLO. Deze internationale lange-afstandsrace voor GT’s, toerwagens en 24H Specials vormt de start van het Europese lange-afstandsseizoen en is tevens de tweede manche van de 24H SERIES powered by Dunlop. Het Nederlandse bureau CREVENTIC is de organisator en promotor van het evenement, waarbij goed wordt samengewerkt met directie en medewerkers van het circuit van Mugello en, zoals gebruikelijk, het team van de DNRT als trouwe partner van CREVENTIC.
“Met zo’n 40 ingeschreven auto’s en teams en rijders uit 24 landen belooft het een prachtige wedstrijd te worden”, zegt Gerrie Willems namens CREVENTIC.

Eén week voor ‘La Primavera’, de wielerklassieker van Milaan naar San Remo, begint voor de autosportfamilie het Europese seizoen al met de eerste aflevering van de Dunlop 12H ITALY-MUGELLO. De aankondiging van de eerste internationale twaalf-uursrace in Italië werd door teams en rijders van over de hele wereld met volop enthousiasme ontvangen. “Mugello is een uitdagend circuit, prachtig gelegen temidden van de glooiende heuvels van Toscane. Daar willen heel wat mensen graag rijden”, legt Gerrie Willems uit. “Bovendien is de weersverwachting erg goed, met temperaturen van rond de 18 graden, volop zon en geen regen voor vrijdag en zaterdag. Voeg daarbij de vele voordelen van Italië, zoals de fantastische keuken en de gewelde mogelijkheden voor winkelen en sightseeing in de nabijgelegen stad Florence, en het is meteen duidelijk waarom iedereen zo naar dit evenement uitkijkt!”

Met 14 verschillende merken in het startveld is volop afwisseling gegarandeerd. In de klasse A6 komen de Zwitserse teams Hofor Racing met een Mercedes-Benz SLS AMG GT3 en Stadler Motorsport met een Porsche 997 GT3 R aan de start, de winnaars van de meest recente edities van respectievelijk de 24H BARCELONA en de Dunlop 24H DUBAI. De vermaarde Italiaanse sportwagencultuur wordt vertegenwoordigd door het semi-fabrieksteam AF Corse met een Ferrari 458 Italia GT3. Het Tsjechische team Scuderia Praha zet een soortgelijke auto in, terwijl er verder in de klasse A6 nog twee Mercedes SLS AMG GT3’s, een tweede Porsche 997 GT3 R en twee Chevrolet Corvettes aan de start komen. De Porsche 997 Cup-klasse bestaat uit een viertal deelnemers. In de SP-klassen rijden ondermeer Renault Mégane en GC Automobiles-silhouet-auto’s, diverse GT4-modellen inclusief drie Ginetta’s van het Italiaanse NOVA RACE-team, en een Audi. In de toerwagenklassen A5 en A2 is er ook volop variatie met BMW, Mazda, Mini, Peugeot, Renault en SEAT, terwijl de teams in de D1-klasse voor auto’s met dieselmotor met BMW, SEAT en Volkswagen racen.

De actie op de baan start op vrijdag 14 maart met de vrije training van 9.30 tot 10.45 uur en de kwalificatie van 11.00 tot 12.30 uur. De eerste drie uren van de race worden op vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur verreden, waarna een parc fermé-regeling van kracht is. De race wordt op zaterdag 15 maart om 9.30 uur hervat en gaat door tot 18.30 uur met direct aansluitend de prijsuitreiking. Live-timing, nieuws, foto’s, video’s en uitslagen zijn gedurende het evenement te vinden op live.24hseries.com. Regelmatige updates over de activiteiten op de baan worden ook gepubliceerd via Twitter (@24HSERIES) en Facebook (24H Series). Meer informatie over de 24H SERIES powered by Dunlop is te vinden via: www.24hseries.com.

Creventic PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op dinsdag 11 maart 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12 Hours of Italy.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons