van der Horst

Prins Bernhard van Oranje krijgt wildcard voor de FIA WTCR-manches op zijn eigen Circuit Zandvoort

Prins Bernhard van Oranje
Prins Bernhard van Oranje
Prins Bernhard van Oranje, lid van de Nederlandse koninklijke familie, neemt deel aan de FIA WTCR-wedstrijden op Circuit Zandvoort. De 48-jarige mede-eigenaar van de piste in de Zandvoortse duinen heeft van de WTCR-organisatie een wildcard ontvangen voor het vierde raceweekend van de mondiale toerwagenserie. De FIA WTCR-races worden verreden in het kader van de Jumbo racedagen, die vanaf 19 t/m 21 mei een vol programma belooft.
Bas Koeten Racing - Audi RS3 LMS
Bas Koeten Racing - Audi RS3 LMS
Prins Bernhard van Oranje is geen onbekende in de racewereld. Zo kwam hij o.a. met een Ford Mustang uit in het helaas ter ziele gegane Nederlandse GT4 kampioenschap en boekte hij meerdere successen in de GT4 European Series. Ook is Bernhard van Oranje sinds enkele jaren de mede-eigenaar van de omloop aan de Noordzee en maakt hij zich sterk voor een terugkeer van de Formule 1 naar Nederland. De prins zal de wedstrijden in het WTCR betwisten in een Audi RS3 LMS gestoken in een oranje livery, wat verwijst naar de nationale kleur van Nederland. De bolide zal gerund worden door het ervaren team van Bas Koeten Racing. Later maakt de organisatie achter het WTCR-kampioenschap de tweede wildcardrijder bekend, die eveneens in een wagen van Bas Koeten Racing zal stappen.

Start 2018 Race of Hungary
Start 2018 Race of Hungary
“Het is uniek dat ik het in een officieel WK-evenement kan gaan opnemen tegen acht (voormalig)kampioenen”, vertelt Bernhard van Oranje. “Het is zeer close racen en het zal rechtstreeks te zien zijn op tv en het internet. Met meer dan 100.000 autosportfans langs de baan zal het een unieke belevenis worden”. De Jumbo racedagen, gepland van 19 t/m 21 mei op Zandvoort, beloven een weekeinde boordevol met autosport te worden. Naast het FIA-WTCR kampioenschap rijden ook het Europese en het Benelux TCR-kampioenschap en de Porsche Cup Challenge Benelux er hun wedstrijden. Max Verstappen en speciale gast Daniel Ricciardo verzorgen er demonstraties met hun F1-bolides en ook is er een eenmalige Ladies-GT Cup voor dit weekend in het leven geroepen.

Foto's: FIA WTCR



Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in FIA World Touring Car Cup op dinsdag 1 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Jumbo Racedagen.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons