van der Horst

QSR Racing met prachtige Audi RS3 LMS in Belcar 5

QSR Racing - Audi RS3 LMS
QSR Racing - Audi RS3 LMS
QSR Racing komt dit seizoen opnieuw aan de start in de Belcar 5-klasse van het Belcar Endurance Championship. De troepen van Stefaan Schoonjans zetten (minstens) een Audi RS3 LMS in, een welgekomen verandering in de klasse waar tot dusver vooral BMW de dienst uitmaakte. Rijders met dienst zijn Joël Uylenbroeck en Olivier Bertels.
QSR Racing - Audi RS3 LMS
QSR Racing - Audi RS3 LMS
"Na een jaartje bij VGL Racing met de Saker RapX keer ik terug naar het team waarvoor ik eerder ook al reed", vertelt Joël Uylenbroeck aan Autosport.be. "We kiezen niet voor een BMW, maar voor een Audi. Een wagen waarvan niet alleen de looks mij aanspreken, maar waarvan ik verwacht dat we ermee moeten kunnen wedijveren voor de zege. Ik denk dat de wagen performanter voor de dag moet komen dan de BMW M235i, BMW M240i en eventueel BMW M2. Het doel is uiteraard zeges scoren, want anders heeft het weinig zin om aan de start te komen (lacht)."

QSR Racing - Audi RS3 LMS
QSR Racing - Audi RS3 LMS
"Het gaat voor mij wel aanpassen zijn", vervolgt de Vlaams-Brabander. "Het is namelijk de eerste voorwielaangedreven auto waarmee ik race. Nu zaterdag ga ik de eerste meters afwerken met de wagen, dus dan gaan we een beter zicht hebben op wat die overstap betekent. Ik denk echter dat het na verloop van tijd wel in orde zal komen. Met Olivier heb ik een zeer goede teamgenoot, die bovendien al ervaring heeft met de wagen. Ik denk dat we qua rondetijden elkaar waard zijn en dat is belangrijk in een endurance-context. We kiezen ook bewust voor de Belcar Series omdat we in dat kampioenschap onze partners Ivemar, Carro-Bel, Xenum, Bo en Rex uitstekend kunnen betrekken."

Foto's: Joël UylenbroeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op woensdag 11 maart 2020.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons