van der Horst

R-Motorsport (Aston Martin) behoudt overwinning Silverstone

R-Motorsport - Aston Martin Vantage GT3
R-Motorsport - Aston Martin Vantage GT3
R-Motorsport behoudt haar Blancpain GT Series Endurance Cup overwinning in Silverstone. Het nieuwe Anglo-Zwitserse team was er in haar tweede wedstrijd al meteen in geslaagd om de pole en overwinning weg te kapen in het fel bevochten GT3-kampioenschap. De Aston Martin V12 Vantage GT3 #76 van Jake Dennis, Matthieu Vaxiviere en Nicki Thiim werd na de kwalificaties gediskwalificeerd wegens een technische inbreuk, maar het team ging meteen in beroep tegen de beslissing waardoor de wagen alsnog van pole kon starten en naar de overwinning rijden. Deze zege was tot dusver echter onder voorbehoud.
  • Skylimit Events
Het beroep werd onlangs door de RACB (National Court of Appeal) behandeld, de nationale autosportfederatie waarmee SRO samenwerkt. De kwestie betrof het ontbreken van data uit de data-logger na afloop van de kwalificaties. Volgens de beroepsinstantie was de diskwalificatie "niet geheel onjuist", maar het besloot alsnog om een mildere straf (€ 5000 boete) op te leggen aangezien het geen kwaad opzet kon vaststellen bij het team. Dennis, Vaxiviere en Thiim behouden dus hun overwinning en bijhorende 25 + 1 punten. Het trio staat momenteel vierde in de Endurance Cup puntentelling, tien eenheden achter Vanthoor/Mies/Riberas (WRT Audi #1).

Foto: Arne Simons
 Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op maandag 9 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons