van der Horst

RACB National Team: Club van vijf klaar om te schitteren

RACB National Team 2015
RACB National Team 2015
Twee locomotieven, drie jonge talenten. Dit seizoen wordt het RACB National Team vertegenwoordigd door Stoffel Vandoorne en Maxime Martin – twee speerpunten van de Belgische automobielsport – maar ook door rallyrijder Gino Bux en zijn corijder Eric Borguet, terwijl Dries Vanthoor zijn eerste stappen in de eenzitterij zal zetten. Alle vijf zijn ze klaar om te schitteren en de kleuren van ons land met verve te vertegenwoordigen.
Bij de start van het achtste seizoen van het RACB National Team is het gepast om even terug te blikken en dan komen we tot de vaststelling dat de balans meer dan positief is. Bertrand Baguette, de eerste rijder die de kleuren van de Belgische nationale team in de autosport mocht dragen, kan volgend jaar een stevig programma in Japan afwerken. Thierry Neuville maakt deel uit van de elite in het WRC en heeft al een WK-zege op zijn palmares staan. En dan is er nog Stoffel Vandoorne, die ondertussen deel uitmaakt van het prestigieuze F1-team van McLaren en voor de poort van de Formule 1 staat.
 
Ook dit jaar vormt het RNT een ware piramide, met twee vaste waarden aan de top en drie jonge talenten aan de basis. Die vijf rijders hebben ook één ding gemeen: ze zijn hongerig naar succes en zijn vast van plan om de Brabançonne zo vaak mogelijk te laten weerklinken.
 
Recent werkten ze een stage af in Noorwegen, niet alleen om er hun fysieke conditie helemaal op punt te zetten, maar ook om de team spirit te bevorderen.
Het RACB National Team, dat is in de eerste plaats één grote familie”, stelt Geoffroy Theunis. “Tijdens ons verblijft in de Olympiatoppen van Oslo, kregen de vijf leden van het RNT het gezelschap van Bertrand Baguette en Thierry Neuville, die allebei nog een hechte link met het team hebben. Voor de jongste leden van het team een waar plezier, en ze kregen ook nog eens heel wat tips mee.

RACB press  - foto: Georges de CosterDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op woensdag 14 januari 2015.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons