van der Horst

RACB National Team: Een veelbelovend tiende seizoen

RACB National Team 2017
RACB National Team 2017
Voor het tiende opeenvolgende jaar geeft het RACB National Team jonge rijders de kans zich in ideale omstandigheden te ontplooien. Dit seizoen gaan Sam Dejonghe en Denis Dupont opnieuw met hun SEAT Leon aan de slag in de TCR Benelux, met de titel als doel. Guillaume de Mévius en Louis Louka mikken met hun Peugeot 208 R2 dan weer op de Belgische Junior-titel in het nationale rallykampioenschap.
  • STX Motorhomes
Het RACB National Team is één grote familie, waar ‘oud’-leden niet aarzelen om de jonge rijders te steunen. Zo tekende Stoffel Vandoorne op 13 februari present op de voorstelling van het seizoen 2017. “Stoffel is het symbool van het succes van ons initiatief”, stelt Geoffroy Theunis, manager van het RACB National Team. “Hij werd aan de vooravond van het seizoen 2010 ingelijfd en heeft sindsdien de hele ladder van de eenzitterij beklommen om dit jaar titularis bij McLaren-Honda te worden. In zeven seizoenen ging hij van het karten naar één van de meest prestigieuze renstallen van de Formule 1. Stoffel is een puur product van het RACB National Team en we mogen er heel trots op zijn dat we hebben kunnen bijdragen aan dit succesverhaal. Hij is ook een opmerkelijk voorbeeld, een waar rolmodel voor de jongeren. Onze landgenoot is er het mooiste bewijs van dat hard werken, samen met een formidabele dosis talent, tot een plaats in de koninginneklasse van de autosport kan leiden.” 

Stoffel Vandoorne maakt voortaan geen deel meer uit van het RACB National Team, maar hij houdt nauw contact met zij die nu hun kleuren verdedigen. “Net zoals Maxime Martin, die we willen bedanken voor een vruchtbare samenwerking van vijf jaar, of Thierry Neuville, of ook Bertrand Baguette. Allemaal ambassadeurs van het RNT die dit initiatief blijven steunen”, gaat Geoffroy Theunis verder. “Ze blijven nauw betrokken bij dit project en staan de nieuwe rekruten graag met goede raad bij.” 

De huidige jonge leden mochten recent de banden aanhalen en de teamgeest van het RACB National Team versterken, tijdens een sportieve stage in het Franse Les 2 Alpes. Een stage waar ook Thierry Neuville twee dagen in hun gezelschap doorbracht.

Doel: twee titels:
 

 Dit seizoen draait het programma van RNT rond twee assen: circuit via de TCR Benelux, in het gezelschap van Denis Dupont en Sam Dejonghe, en het Belgisch Junior-rallykampioenschap, met Guillaume de Mévius en Louis Louka. Sam en Denis trekken opnieuw met de SEAT Leon TCR ten strijden, een wagen die ze vorig jaar leerden kennen. De auto wordt nog steeds ingezet door WRT en ondersteund door SEAT Import en de rijders hebben in 2017 de opdracht de TCR Benelux-titel te veroveren. 

 Guillaume de Mévius en Louis Louka, de laureaten van de RNT Rally Challenge, trekken ten strijde in het Junior Belgian Rally Championship, met de Peugeot 208 R2 die ze in november voor het eerst bestuurden tijdens de Condrozrally. De auto krijgt de steun van Peugeot België Luxemburg en wordt onder handen genomen door het team van DG Sport. Guillaume en Louis zullen de eerste zes wedstrijden van het kampioenschap afwerken, met de bedoeling de Junior-titel binnen te halen. Na de Kenotek Ypres Rally eind juni wordt hun programma verder bepaald. 

 Tenslotte nog vermelden dat het RACB National Team volgens de geijkte traditie in het najaar een Stuurwiel-competitie zal opzetten, deze keer in de eenzitterij. Details over dit opzet worden later bekend gemaakt, maar het is alvast de bedoeling om - nu al! - een rijder te rekruteren die er van droomt om de exploten van Stoffel Vandoorne in de Formule 1 te herhalen. 

RACB National Team



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op dinsdag 14 februari 2017.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons