van der Horst

Debuut nieuwe Fiat Tipo TCR nakend

Fiat Tipo TCR
Fiat Tipo TCR
Het TCR-concept dendert voort en zopas sprong ook Fiat op de rijdende trein. Géén officiële vertegenwoordiging, fabrieksteams zijn in TCR immers verboden, een verbod dat vanzelfsprekend vlotjes wordt omzeild door fabrieksrijders in een privéteam-met-fabriekssteun te droppen. In het geval van Fiat betreft het evenwel een privé-initiatief van het Italiaanse Tecnodom Sport dat een Fiat Tipo TCR ontwierp en bouwde en waarvoor de homologatieprocedure lopende is.
  • LTF
Het project, waarvoor Tecnodom Sport-baas Domiziano Giacon beroep deed op Abarth-testrijder ir. Roberto Zampieri, behelst een Fiat Tipo die gebruik maakt van de zelfde 1.7 liter krachtbron als deze in het vooronder van de Giulietta TCR en die is uitgerust met de Sadev sequentiële schakelbak die we ook terugvinden in o.m. de Cupra TCR,  VW GtI TCR, Audi RS3 LMS en Honda Civic Type R TCR.

De homologatieprocedure loopt reeds bij het TCR Technical Department en Tecnodom wil de Tipo TCR vooreerst inzetten in TCR Italy voor Giacon's zonen Kevin en Jonathan en mogelijk ook Luca Rangoni die eveneens bij het project betrokken is. Het team hoopt vanzelfsprekend de Tipo in de onderscheiden TCR-series aan de man te kunnen brengen, in Argentinië en Turkije blijkt er alvast interesse voor de wagen te zijn.

Tecnodom Sport is niet aan zijn proefstuk toe wat het  bouwen, ontwikkelen en runnen van toerwagens betreft, getuige een titel in de 1.4 TCR-klasse met een Alfa Romeo MiTo of nog drie zeges met een Opel Astra TCR vorig jaar in het Italiaanse TCR-kampioenschap 2017 dat werd afgesloten met een derde stek.

Foto: WSC Ltd.



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op woensdag 25 juli 2018.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons