van der Horst

Rally de Wallonie: Duval out en Debackere pakt leiding in S2000

Freddy Loix - Ford Focus WRC
Freddy Loix - Ford Focus WRC
De eerste van de twee lussen op de slotdag is achter de rug. De twee belangrijkste feiten waren vooreerst dat Duval niet aan de start kwam van de eerste KP. Zijn MINI JCW WRC kampte met elektronische problemen en moest richting opgavepark. Hierdoor is de Nederlander Kuipers quasi zeker van de tweede plaats en kon het gevecht starten voor de resterende podiumplaats tussen De Jong, Bonjean en Ljonnay die maar gescheiden waren door 14 seconden.
Melissa Debackere - Peugeot 207 S2000
Melissa Debackere - Peugeot 207 S2000
Tweede belangrijk feit was de strijd voor de zege in S2000. Gisteren meldden we reeds dat Melissa Debackere net als in Tielt bezig was aan een indrukwekkende inhaalbeweging op de VW Polo van Vincent Verschueren. De West Vlaamse amazone sloot gisteren af met een achterstand van 8 seconden. Vandaag had de Peugeot rijdster voldoende aan drie KP’s om over Verschueren te wippen en de leiding over te nemen in S2000.

Vooraan rijdt Loix met de vingers in de neus richting zijn derde zege op rij en de eerste in de Rally van Wallonië.
David Bonjean - Peugeot 307 WRC
David Bonjean - Peugeot 307 WRC
De Ford rijder mag aan de laatste lus van vier KP’s beginnen met een voorsprong van 1min19sec op de meer moderne en op papier snellere Ford Fiësta WRC van Kuipers. Voor de derde plaats is Bonjean over De Jong gesprongen. Maar geruststellend is de voorsprong niet. Tijdens de laatste vier KP’s zal er nog flink getrapt worden.


Vincent Verschueren - VW Polo S2000
Vincent Verschueren - VW Polo S2000
Dat zal ook Vincent Verschueren doen die tegen een achterstand van zeven seconden aankijkt op Melissa Debackere die misschien wel over een snellere en meer geëvolueerde wagen beschikt.  

Princen blijft stevig in het zadel voor de zege in Groep N.

Foto's: RIP / Degryse - Vautier



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op zondag 28 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye de Wallonie.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons