van der Horst

Rally de Wallonie: Loix richting derde zege op rij?

Freddy Loix - Ford Focus WRC
Freddy Loix - Ford Focus WRC
Op de eerste KP van de laatste lus op zaterdag kreeg Duval, nog in staat om Freddy Loix te bedreigen en deze zodoende tot het uiterste te drijven, echter af te rekenen met een lekke band en verloor daarbij een volle minuut. Hierdoor verhuisde de MINI piloot naar de derde plaats op 10 seconden van Kuipers in de Ford Fiësta WRC.
Kris Princen - Mitsubishi Lancer Evo X Groep N
Kris Princen - Mitsubishi Lancer Evo X Groep N
Ook de boeiende strijd in Groep N was beslecht gezien Martin moest opgeven wegens problemen met de turbo. Maar ook leider Princen kwam in de problemen toen er benzinedampen in de wagen kwamen en de bemanning onwel werd. Ook de strijd in S2000 werd boeiend gezien Melissa Debackere met haar Peugeot gevaarlijk dicht in de buurt kwam van de VW Polo van Verschueren.


François Duval - MINI JCW WRC
François Duval - MINI JCW WRC
Met opnieuw drie KP zeges voor Loix en een voor Duval heeft de Fordrijder nu een voorsprong uitgebouwd van 1min14sec. op Kuipers, terwijl Duval zijn MINI op een voorlopige derde plaats parkeert op 6 seconden van de Nederlander.

Het gat tussen de Mitsubishi WRC van De Jong (4de) en leider Loix is intussen opgelopen tot 3min38sec. terwijl Bonjean (Peugeot 307 WRC) en LHonnay (Skoda Octavia WRC) op de loer liggen om de Nederlander van de vierde plaats te verdrijven.

Vincent Verschueren - VW Polo S2000
Vincent Verschueren - VW Polo S2000
In S2000 is Debackere ondertussen genaderd tot op 8 seconden van de leidende VW Polo van Verschueren. Net als in Tielt komt Melissa vrij traag op gang, maar morgen zal ze ongetwijfeld opnieuw een aanval plaatsen.

Princen leidt nog steeds in groep N en heeft anderhalve minuut voor op Collard die een knappe wedstrijd rijdt.

Foto's: Racing Intl. Photography / Vautier



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op zondag 28 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye de Wallonie.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons