van der Horst

Rally van Estland opent tweede seizoenshelft

Craig Breen - Peugeot 208 T16
Craig Breen - Peugeot 208 T16
Dit weekend staat de Rally van Estland op het programma. De Estonia Rally is de zesde ERC manche van het seizoen op een totaal van tien. We zijn dus halfweg het seizoen en van de tien wedstrijden worden de zeven beste resultaten in rekening gebracht bij de eindafrekening. De Ier Craig Breen kan komend weekend dus een uitstekende zaak doen richting de titel met zijn Peugeot 208 T16 R5 van de Peugeot Rally Academy
  • LTF
Craig Breen, die tijdens de Rally van Ieper de eindmeet niet zag, heeft na vijf wedstrijden de leiding in handen met reeds drie zeges op vijf wedstrijden. Zijn voornaamste opponent voor de titel, de Pool Kejetan Kajetanonicz was de eerste leider van het kampioenschap met winst tijdens de openingsmache op eigen bodem, maar zag nadien Breen een hattrick scoren, waardoor de Ier 21 punten voorsprong telt tegenover de Pool. De Fransman Consani volgt als derde op 69 punten. De Pool en de Fransman tekenden niet present in de kattenstad. Op het onverhard van Estland zal Kajetanonicz nu moeten trachten om de kloof te dichten.

Op vrijdag startte de rally met een korte eerste KP die werd gewonnen door de Bulgaar Lukyanuk in zijn Mitsubishi Evo X.

Op zaterdag begint het grote werk met vier lussen of in totaal negen KP's.

Foto: ERC.comSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rally Championship op vrijdag 17 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Estland.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons