van der Horst

Rally van Mexico: Ogier blijft op kop na ware veldslag bij concurrentie

Sébastian Ogier - VW Polo R WRC
Sébastian Ogier - VW Polo R WRC
Sébastien Ogier leidt na de eerste volledige dag in de Rally van Mexico. De Franse wereldkampioen heeft dertien tellen voorsprong op teamgenoot Jari-Matti Latvala en beschikt over bijna een halve minuut bonus op Citroën-rijder Mads Østberg. Andreas Mikkselsen volgt op driekwart minuut en M-Sport Ford-man Evans staat reeds op meer dan een minuut. Dani Sordo kreeg na versnellingsbakproblemen bijna twee minuten aan de broek, maar was wel de best geplaatste Hyundai-rijder gezien onze landgenoot Thierry Neuville eerder uitgeteld bleek voor de zege na een koprol.
Neuville leek tot nu toe de enige die Sébastien Ogier echt kon belagen voor de zege, maar een lekke band en een daarop volgende koprol besliste daar anders over. Latvala bleef vrijdag op veel KP's in de buurt en was zelfs meermaals de snelste voor Ogier, maar de tijd die hij in het eerste deel van de dag verloor, zorgde ervoor dat hij in de algemene tussenstand niet echt dichterbij kon sluipen. Die voorsprong hadden Ogier en co Ingrassia vooral te danken aan een bijzondere bandenkeuze met twee zachte en evenveel harde banden in een gekruist patroon.

In KP7 pakte Latvala 1,6 seconden terug om in de volgende lange proef nogmaals twee tellen van zijn achterstand af te knagen. In de voorlaatste KP van de dag moest Latvala betreffende de scratch de eer laten aan Østberg, maar hij pakte opnieuw meer dan een seconde terug op Ogier. In de slotproef over 4,6km maakte het Franse talent evenwel schoon schip; met een besttijd in de tweede Super Special schreef hij opnieuw 2,6 seconden extra op het conto van Latvala die slechts als vijfde afklopte na een foutje.

Vandaag, zaterdag, staan er acht KP's op het menu. Met slechts zeven rijders die nog kunnen meestrijden voor de zege, zal foutloos blijven het belangrijkste aandachtspunt worden...

Foto: Volkswagen Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Rally Championship op zaterdag 7 maart 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Mexico.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons