van der Horst

Rally van Tsjechië: Jan Kopecky met overmacht

Jan Kopecky - Skoda R5
Jan Kopecky - Skoda R5
De Tsjech Jan Kopecky sluit in zijn thuisrally met de Skoda R5 de tweede dag van de Rally van Tsjechië af met 35 seconden voorsprong op zijn landgenoot Vaclav Pech in een MINI S2000 John Cooper Works. De Pool Kajetan Kajetanowicz, de leider in het ERC kampioenschap, staat voorlopig derde op net geen minuut
  • Heinz Performance
Met de Rally van Tsjechië zijn we aanbeland bij de zevende manche van het seizoen op tien rally’s. De zeven beste resultaten worden in rekening gebracht voor de eindafrekening in het kampioenschap, waardoor in theorie de piloten hun mindere resultaten vanaf nu kunnen verbeteren. Maar dit is alleen van tel voor de Ier Craig Breen, gezien hij de enige is die reeds in alle wedstrijden aan de start stond.

Tijdens de eerste dag werd één KP afgewerkt en daarin was Pech de snelste van het lot. Maar op de tweede dag ging Jan Kopecky als een speer en zette alle acht KP’s achter zijn naam, terwijl andere grote namen zoals Breen, Kajetanowicz, lukyanuk, Kobus, enz. op grote afstand werden gefietst. De Tsjechische thuisrijder speelt echter geen rol van betekenis in het kampioenschap, maar Kajetanowicz echter wel. Hij staat met zijn Ford Fiësta R5 derde op 58 seconden, maar zijn naaste rivaal in het kampioenschap, Craig Breen ligt met zijn Peugeot pas elfde op meer dan vier minuten van de leider.

Op zondag krijgen de piloten nog zes KP’s voor de wielen geschoven en indien Kajetanowicz deze situatie kan aanhouden, versterkt hij zijn leiderspositie tegenover Breen.

Foto: ERC.com
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rally Championship op zaterdag 29 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barum Rally van Tsjechië.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons