van der Horst

Rally van Tsjechië: Jan Kopecky zoals verwacht

Jan Kopecky - Skoda R5
Jan Kopecky - Skoda R5
De Tsjech Jan Kopecky heeft overtuigend zijn thuisrally gewonnen. Met zijn nieuwe Skoda R5 maakte hij het verschil tijdens de tweede dag door acht KP’s op rij te winnen. Tijdens de slotdag consolideerde hij zijn voorsprong en hield aan de meet nog een kleine halve minuut voorsprong over op zijn landgenoot Vaclav Pech in een MINI S2000 John Cooper Works.
Nadat Jan Kopecky op dag 2 van de Rally van Tsjechië acht proeven op rij won, had hij een mooie voorsprong uitgebouwd. Tijdens de slotdag kwamen de kampioenschapsrijders opnieuw boven drijven.

Craig Breen deed er alles aan om met zijn Peugeot zijn verloren tijd goed te maken en rukte vanuit een verloren positie terug op naar de zevende plaats. De Pool Kajetanowicz doet met zijn derde plaats na Kopecky en Pech de beste zaak in het kampioenschap. Hij is met die derde plaats de eerste kampioenschapsrijder die kostbare punten scoort. Ook Lukyanuk scoorde met zijn vierde plaats belangrijke punten terwijl de Fransman Consani zwaar van de baan ging, gelukkig zonder erg voor de bemanning.

Foto: ERC.com
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rally Championship op zondag 30 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barum Rally van Tsjechië.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons