van der Horst

Rallye Deutschland: Cracco junior in JWRC met de goede raad van Thierry Neuville

PJM Cracco - Ford Fiësta R2
PJM Cracco - Ford Fiësta R2
Voor de Rally van Duitsland, waarin onze landgenoot Thierry Neuville zijn tweede positie die hij deelt met de Fin Jari-Matti Latvala zal verdedigen, zal de Ford-rijder ook de jongeren begeleiden die deelnemen aan de Junior WRC. Neuville, zelf ooit actief in JWRC, weet als geen ander welke waarde dergelijke raadgevingen kunnen betekenen inzake de verdere loopbaan van de jonge wolven die aan een toekomst timmeren in JWRC.
Een van die jongeren is de amper 18-jarige Pieter-Jan Michiel Cracco, zoon van Philip Cracco, die zich reeds in de kijker reed in R2 met Peugeot (NCRS) en Ford (Floral Racing). Na onder meer Portugal, Ieper, Staden en Famenne staat de piepjonge Cracco junior aan de vooravond van zijn debuut in JWRC met de Ford Fiësta R2 Van M-Sport.

Pieter "PJM" Cracco
Pieter "PJM" Cracco
PJM Cracco: “Ik ga de drie laatste wedstrijden van de JWRC in Duitsland, Frankrijk en Spanje rijden om ervaring op te doen en om me een idee te geven waar ik sta tegenover de concurrentie die meer ervaring heeft. Het is voor mij een eer om Thierry te ontmoeten en raad te krijgen van hem tijdens mijn eerste wedstrijd in JWRC. Neuville is mijn grote voorbeeld en het is mijn droom dat ik ooit op zijn niveau kan komen in de toekomst.

Philip Cracco: “Het is de bedoeling dat Pieter veel kilometers afmaalt, ervaring opdoet en op de baan blijft. Als je weet dat jongens als Timo van der Marel reeds 6000 km in een R2 doorbracht, is er voor ons nog werk aan de winkel. We gaan niet lopen voor we kunnen gaan. We geven onszelf een tweetal seizoenen om te leren en vanaf 2016 moeten we toch ergens staan en weten in welke richting we Pieter moeten sturen. Tijdens deze drie resterende Rally’s in Duitsland, Frankrijk en Spanje moet Pieter vooral veel ervaring opdoen om dan het volgende seizoen aan te vangen met reeds een beetje ervaring. Vooral uitrijden is nu de boodschap. En uiteraard luisteren naar onder meer de goede raad van Thierry Neuville.”

Foto's: Rally-image.be



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op woensdag 21 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye Deutschland.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons