van der Horst

Rallye du Condroz: Sébastien Loeb aan de start met Citroën DS3 WRC!

51ded117a80f35c492e42cbadbbfcb9eee980813.jpg
De Rallye du Condroz is er in geslaagd een klepper van formaat aan de start van de veertigste editie te krijgen. Niemand minder dan negenvoudig wereldkampioen rally Sébastien Loeb zal tijdens het Allerheiligen-weekend het stuur nemen van een Citroën DS3 WRC. Loeb werkte nochtans afgelopen weekend met de Rally van Frankrijk zijn laatste WRC-meeting af en leek zich nu te gaan focussen op zijn debuut in het FIA WTCC met de Citroën C-Elysée WTCC.
  • LTF

Zolder: De qualifying practice in beeld gebracht
Loeb kijkt alvast uit naar zijn eerste rally in België. “De baas wil me nu al weer achter het stuur zetten van een rallywagen”, glimlacht Sébastien Loeb. “Natuurlijk heb ik al heel wat horen zeggen over de Condroz binnen het Citroën Racing-team. Zowel Yves Matton als 'Centurion' (alias Marc Germain, de osteopaat van het team) hadden het er geregeld over. Deze rally zal ongetwijfeld iets weghebben van Le Touquet, met heel wat veranderende gripomstandigheden, smalle wegen en vooral heel wat geglij! Ik heb nog nooit een rally gereden in België, en kijk ernaar uit om deze rally te ontdekken.”

Loeb zal voor de gelegenheid geflankeerd worden door echtgenote Séverine, maar zal in Hoei de handschoen moeten opnemen tegen... Yves Matton. Onze landgenoot komt namelijk, samen met Daniel Elena, eveneens aan de start en dat in een Citroën Xsara WRC. “Er rust dus behoorlijk wat druk op mijn schouders”, licht Sébastien toe. “Als ik voor Yves finish, ben ik misschien mijn plaats in het WTCC kwijt… Het voordeel dat ik met Séverine zal hebben, is dat wij een pak minder ballast moeten meesleuren dan hen (gelach).”

Foto's: Marnik Mouchaers & Citroën Racing press




Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belgian Rally Championship op vrijdag 11 oktober 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye du Condroz.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons