van der Horst

Renault Sport zet formule 3 plannen door

Tatuus F.3 T-318
Tatuus F.3 T-318
Alhoewel Renault Sport vorige week naast de toekenning om het regionaal Europees formule 3 kampioenschap te organiseren greep, zet het zijn plannen om een eigen F3 kampioenschap op te richten verder. Renault Sport stelde dinsdag een nieuwe formule wagen voor die voldoet aan de reglementen die de FIA stelt voor de regionale formule 3 alsook een aanloop naar een kalender die weinig zou verschillen van de huidige Formule Renault Eurocup kalender.
Tatuus F.3 T-318
Tatuus F.3 T-318
De FIA heeft de organisatie van het regionale Europese F3 kampioenschap toegekend aan de Italiaanse automobielbond, alhoewel Renault Sport al ver gevorderde plannen had voor de oprichting van een dergelijk kampioenschap. Renault Sport heeft alsnog besloten om verder te gaan met dit nieuwe kampioenschap dat Renault 2.0 Eurocup gedoopt werd en de Formule Renault 2.0 Eurocup zal vervangen. De gebruikte wagens zijn van het type Tatuus F.3 T-318, uitgerust met een 1.8 liter turbomotor uit de Mégane RS. De wagen die voldoet aan het door de FIA uitgeschreven formule 3 reglement valt vooral op door het gebruik van de halo.

Net als bij de Formule Renault nu worden er per weekend twee wedstrijden verreden en dat op circuits die ook de formule Renault aandeed. Op de planning staan alvast de omlopen van Barcelona, Paul Ricard, Hungaroring, Monza, Nürburgring, Red Bull Ring, Silverstone, Spa-Francorchamps en Monaco.

Foto's: Renault Sport
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op dinsdag 16 oktober 2018.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons