van der Horst

Spa Euro Race: Nabeschouwing ProSpeed Competition

Racen doe je tot op de meet en dat bleek zaterdagavond eens te meer in de derde wedstrijd van het BRCC of Belgian Race Car Championship Endurance. Het professionalisme en het doorzettingsvermogen van de rijders van ProSpeed Competition vertaalde zich in een tweede plaats voor Fred Bouvy, Damien Coens en Didier Grandjean in de Porsche 911 GT3 RS in de kleuren van RedBull-Superdry-Colen. Die tweede plek is meteen goed voor de leidersplaats in het kampioenschap. Na de eerste helft van het jaar 2013 start de regerende kampioen in pole-positie voor de tweede jaarhelft, met het vervolg in het voorprogramma van de 24 Uur van Spa, einde juli. Ook de Seat Leon Supercopa van het trio Sven Van Laere, Christoff Corten en Kris van Kelst zorgde voor champagne en bloemen, want de Spaanse bolide in de kleuren van Total, Andex Rent, ASN en Premium Lease, won voor de tweede opeenvolgende maal de Seat Trophy en de categorie Toerisme.
  • Qvick Motors
Luc Goris (Technisch Directeur ProSpeed Competition)
“It ain’t over till it’s over, is iets wat je heel vaak hoort, maar eens te meer werd bewezen dat het in de sport effectief ook zo is. Na een race waar een lekke band ons toch meer dan een handvol seconden kostte, kon Fred Bouvy letterlijk op de meet de tweede plek en de leidersplaats in het kampioenschap grijpen. We hadden Fred gevraagd te blijven druk uitoefenen tot op de meet en hij kweet zich perfect van zijn taak. Ook
Damien Coens en Didier Grandjean lieten niets liggen, wat zich in dit resultaat vertaalde. Daarnaast heeft de technische crew opnieuw perfect de pitstops uitgevoerd, want voor de derde opeenvolgende maal respecteren we tot op de seconde de opgelegde tijd voor de passages in de pitlane. 5’30” is 5’30” en geen seconde meer en zeker niet minder. Koppel de aanvalslust van de rijders aan de perfecte taak van de technische crew en de som is een eerste plaats in het kampioenschap".
"Trouwens, wat gezegd van onze jongens in de Spaanse bolide, die voor de tweede maal op rij een meer dan verdiende zege behalen. Na een prima eerste racehelft van Sven (Van Laere) en Kris (Van Kelst), maakte onze laatste aanwinst in de rij jonge talenten van ProSpeed Competition, Christoff Corten, het werk mooi af. Ook zij stoten door naar de leiding van hun kampioenschap.”

Frédéric Bouvy (Rijder - Porsche 911 GT3 RS #3)
“Uiteraard is de ontlading groot als je op de meet je directe rivaal voor het kampioenschap kan kloppen. Ik heb inderdaad chrono’s neergezet tot het einde van de race en dat vertaalt zich in zeer belangrijke punten. Nu dat alles is maar mogelijk als alle stukken van de puzzel er zijn en dat was eens te meer het geval dit weekend.”

Kris Van Kelst (Rijder - Seat Leon Supercopa #4)
“De Seat wordt iedere race beter en beter en dat bewijst de know-how van het team ProSpeed Competition. Uiteraard is het dan aan ons om dat werk op het asfalt in een premium resultaat om te zetten en dat is gebeurd. We doen ook een goede zaak in het kampioenschap en dat motiveert om er over enkele weken voor de start van de 24 Uur van Spa weer vol tegen aan te gaan.”Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op dinsdag 11 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • NASCAR American Festival

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons