van der Horst

Richard Westbrook aan de slag bij BMW

ADAC Qualifying Race 24h Nürburgring in beeld gebracht
BMW motorsport heeft de rijders bekend gemaakt waarmee men dit jaar naar de 24 uren van de Nürburgring trekt. De Beierse constructeur brengt wederom vier fabriekswagens aan de start en doet daarvoor een beroep op de diensten van Marc VDS Racing en Schubert Motorsport. De meest opmerkelijke toevoeging aan het rijderscorps is Richard Westbrook, die afgelopen weekend tijdens de testdag al het stuur nam van een Belgische BMW.
Spirit of Daytona Corvette DP - Richard Westbrook
Spirit of Daytona Corvette DP - Richard Westbrook
De meervoudige Porsche Supercup kampioen en FIA GT2 kampioen in 2009 met ProSpeed is de voorbije jaren slechts sporadisch aan het werk te zien in Europa na het tekenen van een fabriekscontract met Chevrolet. De voorbije vier jaar bouwde de 39-jarige Brit ervaring op in de quasi ondoorgrondbare wedstrijd bij Haribo Racing (Porsche en Corvette) en in de meest recente editie aan het stuur van een Audi R8 LMS ultra van Prosperia C. Abt Racing.

Marc VDS Racing - BMW Z4 GT3
Marc VDS Racing - BMW Z4 GT3
Voorts vallen er geen grote verassingen te noteren in de ijzersterke line-up. Lucas Luhr, Jörg Müller, Dirk Müller, Dirk Werner, Dirk Adorf, Claudia Hürtgen en Jens Klingmann voeren het Duitse contingent GT-piloten aan, aangevuld met Markus Palttala, Alexander Sims, Dominik Baumann en Nick Catsburg. DTM-rijders Marco Wittmann, Maxime Martin, Augusto Farfus en Martin Tomczyk tekenen naar goede gewoonte ook weer present.

De exacte samentelling van de rijdersbezettingen op iedere wagen worden op een later moment gecommuniceerd. Zowel Marc VDS als Schubert verschijnen aan de start van de eerste twee VLN-wedstrijden (28/03 en 25/04) en de Qualifying Race op 12 april. 

Foto's: Vincent Wouters, BMW & IMSASchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op maandag 16 maart 2015.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons