van der Horst

Riyad: Jérôme D'Ambrosio: "We hebben goede dagen in het vooruitzicht"

Jérôme D'Ambrosio
Jérôme D'Ambrosio
"Mahindra mag niet lager mikken dan de titel." Dit waren de woorden van Jérôme D'Ambrosio vrijdag voor het aanvatten van het nieuwe seizoen in de Formule E. Deze zomer maakte de Etterbekenaar de overstap van Dragon Racing naar het Indische team, en met succes. Dankzij een beheerste race kon hij zich direct opwerken naar een eerste podiumplek voor zijn nieuwe ploeg. Geen betere manier om jouw nieuwe baas te overtuigen van je kunnen. Of hij samen met Mahindra mag mikken op de titel, zal na de dominantie van DS Techeetah gisteren misschien iets bijgesteld moeten worden. Maar één ding is zeker: dit is het begin van een mooie samenwerking zo lijkt.
Jérôme D'Ambrosio - Mahindra Racing
Jérôme D'Ambrosio - Mahindra Racing
Jérôme D'Ambrosio vertrok vanaf een zesde plaats en werkte zich van daar uit op. Desondanks hij schade opliep aan zijn diffusers door een aanraking met André Lotterer, wachtte hij geduldig zijn moment af en maakte gebruik van het gevecht tussen Sébastien Buemi en José María López om op te schuiven in de top drie. Even had hij zelfs zicht op een tweede plek, maar een late safety-car en Jean-Éric Vergne die nog een aanvalsmodus op overschot had, kon hij niets in brengen tegen een ontketende Fransman. Achteraf was D'Ambrosio dan ook vrij tevreden over zijn resultaat: "Ik denk dat we goede dagen in het vooruitzicht hebben als we blijven voortwerken zoals vandaag."

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zondag 16 december 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ad Diriyah.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons