van der Horst

Riyad: Sam Bird snelste tijdens eerste seizoenstesten

Sam Bird
Sam Bird
Gisteren kregen we de eerste doldwaze openingsmanche van de formule E achter de kiezen en vandaag stonden al de eerste seizoenstesten op het menu. Tijdens de zes uur durende testsessie was het eens voor een keer niet BMW dat bovenaan de tabellen stond. Ditmaal ging die eer richting Sam Bird, die met zijn Envision Virgin Racing Audi in 1:09.668 de snelste tijd liet optekenen voor de DS Techeetah regerend kampioen Jean-Éric Vergne. De Brit bleef de tweede uit de ePrix van gisteren voor met iets meer dan een tiende seconde voorsprong. Op een derde plaats vinden we Oliver Rowland terug die een lange tijd in de sessie bovenaan prijkte, tot Bird hem op bijna zes tienden zette. Stoffel Vandoorne was vandaag terug in goeie doen en reed de vierde tijd.
Stoffel Vandoorne - HWA Racelab
Stoffel Vandoorne - HWA Racelab
Gisteren eindigde Vandoorne nog op een zestiende plaats na technische problemen, maar daar was vandaag niets van te merken. De Rumbekenaar nam het stuur over in de namiddag van Carrie Schreiner en draaide de meeste rondjes van de vaste waarden in de Formule E om alzo de nodige data te verzamelen. Uiteindelijk reed hij een tijd van 1:10.283 - op zo'n zes tienden van Bird - alvorens in het laatste gedeelte van de testsessie een rode vlag te veroorzaken door barrières te raken. Jérôme D'Ambrosio, die gisteren op een derde plaats eindigde, hield het rustig vandaag en eindigde de dag op een negende plaats.

De deelnemende dames aan de testsessie
De deelnemende dames aan de testsessie
Natuurlijk ging er ook veel aandacht naar de vrouwelijke piloten die uitgenodigd waren voor deze testsessie. Simona de Silvestro klokte met de Venturi als snelste dame in het veld af op een 1:12.048, voor de DS Techeetah van de Colombiaanse Tatiana Calderón. De derde snelste dame was de Britse Jamie Chadwick met de Nio. Hiermee zitten de eerste testen er al op. De volgende testen die op de planning staan, zullen een dag na de ePrix in Marrakech doorgaan op 13 januari.

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zondag 16 december 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ad Diriyah.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons