van der Horst

Riyad: Vrouwen aan de macht!

Tatiana Calderón
Tatiana Calderón
Terwijl op zaterdag 15 december in Riyad de aftrap wordt gegeven voor het nieuwe seizoen in de Formule E, krijgen we de dag daarop al de eerste in season-testsessie op het menu. Op de voorlopige deelnemerslijst voor de testdag staan namen als Stoffel Vandoorne, Robin Frijns, Jérôme D'Ambrosio en nog vele pretendenten die het komende seizoen gaan kleuren. Toch kwam er een opmerkelijke vraag richting de teams van de lokale promotors. Of zij de kans zouden willen geven aan vrouwen om deel te nemen aan de testdag? Resultaat: maar liefst zeven vrouwen zullen de kans krijgen om een elektrische bolide aan de tand te mogen voelen. En zij zijn niet van de minste.
Simona de Silvestro
Simona de Silvestro
De bekendste dames op de lijst zijn Tatiana Calderón (DS Techeetah), Simona de Silvestro (Venturi) en Katherine Legge (Mahindra). Calderón startte haar carrière in de Europese Formule 3 alvorens de sprong naar GP3 te wagen in 2016. Op dit moment is zij testpilote van Alfa Romeo Sauber. De Zwitserse Simona de Silvestro is een echte globetrotter en ook geen onbekende in de Formule E. Nadat zij haar carrière startte in de Verenigde Staten, kon zij een contract versieren in de IndyCar, waar zij uiteindelijk vier jaar zou racen alvorens testpilote te worden in de Formule 1 bij... Sauber. De laatste twee jaar nam zij deel aan het Supercars Championship in Australië en zal volgend seizoen een team vormen met Katherine Legge in IMSA WeatherTech SportsCar Championship.

Beitske Visser
Beitske Visser
Ook de overige namen kunnen al een mooie reputatie neerzetten. BMW stuurt Beitske Vissers (nam actief deel aan de ontwikkeling van de BMW M4 GT4), Envision Virgin komt met Amna Al Qubaisi (dochter van Khaled Al Qubaisi - eerste Emirati die deelnam aan de 24 Heures du Mans), NIO doet beroep op Jamie Chadwick (voormalig Brits GT4-kampioene) en Nissan zet Carmen Jordá (voormalig testpilote bij Renault in de Formule 1) in. Daarnaast zijn GEOX Dragon en HWA Racelabs nog naarstig op zoek naar een vrouwelijke deelneemster die hun teams zullen vertegenwoordigen. Kortom op zondag 16 december zullen vrouwen aan de macht zijn op het circuit van Ad Diriyah.

Foto's: Formula E - Venturi - Ronald JanssensSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op dinsdag 20 november 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ad Diriyah.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons