van der Horst

Rome: Derde pole van het seizoen voor Felix Rosenqvist

Mitch Evans, Felix Rosenqvist en Sam Bird
Mitch Evans, Felix Rosenqvist en Sam Bird
Felix Rosenqvist (Mahindra) pakte met allure de pole voor de allereerste Rome ePrix.De Zweed bleef heel de rit koel en versloeg de Brit Sam Bird (DS Virgin) met 6 tienden voorsprong. Achter Bird zagen we Mitch Evans (Jaguar Racing), André Lotterer (Techeetah) en Sébastien Buemi (Renault e.dams) de top vijf vervolledigen. Ook waren er een paar opvallende afwezigen in de Super Pole. Lucas di Grassi (Audi Sport ABT Team Schaeffler) kwam net 7 honderdsten van een seconde te kort op de laatste plaats die recht gaf voor de Super Pole en zal straks vanaf een zesde plek starten.
Nog een opvallende afwezige was kampioenschapsleider Jean-Eric Vergne (Techeetah). De Fransman, die in Punte del Este nog de pole cadeau kreeg, kwam niet verder dan een achtste plaats. Jérôme d’Ambrosio (Dragon) geraakte niet verder dan plaats 16 na een aanraking met de muur. De kwalificatie werd ook gekleurd met een aanrijding...in de pits. José Maria Lopéz (Dragon) en António Félix da Costa (Andretti) wilden aan hun kwalificatieronden beginnen tot ze met elkaar in aanraking kwamen. Beiden renners konden hun weg niet verder zetten en starten vanaf de laatste startrij.

Foto: Formula EDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 14 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rome (Italië).
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons