van der Horst

ROWE Racing wordt BMW fabrieksteam – Volledig seizoen Blancpain

ROWE Racing - BMW M6 GT3
ROWE Racing - BMW M6 GT3
Nadat de autosportafdeling van Marc VDS Racing eind dit seizoen werd ontmanteld, zal ROWE Racing in 2016 fabrieksondersteuning van BMW Motorsport genieten. Het Duitse team bouwde de voorbije jaren een stevige reputatie uit met de Mercedes SLS AMG GT3 op de Nürburgring Nordschleife en liet het voorbije seizoen knappe dingen zien in de Blancpain Endurance Series. Het team stapt nu dus over naar de BMW M6 GT3, waarvan het twee exemplaren zal inzetten in de volledige Blancpain GT Series (Sprint en Endurance).
Naar goede gewoonte is de fabrieksondersteuning alleen weggelegd voor de 24 uren van de Nürburgring en Spa. In de Eifel vervoegt ROWE Team Schubert, terwijl het in Spa de fakkel overneemt van Marc VDS. Het team staat overigens aan de start van alle 10 Blancpain GT Series manches, wat uiteraard goed nieuws is voor de sprint wedstrijden. Tot slot zal ROWE Racing ook BMW vertegenwoordigen in de Macau GT World Cup als alles goed gaat.

Hoewel er nog geen concrete rijdersbezettingen werden bekendgemaakt, onthulde BMW Motorsport wel al welke rijders ROWE en Schubert zullen versterken op de Nürburgring en Spa: Martin Tomczyk, Augusto Farfus, Marco Wittmann en Maxime Martin, Dirk Werner, Lucas Luhr, Jörg Müller, Jens Klingmann, Alexander Sims, Richard Westbrook, Nick Catsburg en Philipp Eng. Catsburg zal in 2016 dus zowel voor Porsche als BMW uitkomen in GT3.

Foto: Rowe RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op vrijdag 4 december 2015.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons