van der Horst

Santiago: Alles wat u moet weten

Start Marrakesh ePrix 2019
Start Marrakesh ePrix 2019
Twee weekends geleden werd in Marokko de knotsgekke Marrakesh ePrix afgewerkt, de tweede manche van het seizoen 2018-2019. Terwijl in België gejuicht werd om de overwinning van Jérôme D'Ambrosio, iets wat hij zelf ook uitbundig deed, dachten de andere piloten al verder naar de volgende race: de Santiago ePrix. Dit is de eerste van twee races over de Atlantische oceaan alvorens de karavaan richting China trekt. Al was Santiago nog een nipte toevoeging, desondanks dat deze race vorig seizoen nog gekker was dan die in Marrakesh - een aanrader om te herbekijken - en haalde het zelfs de geschiedenisboeken van de ABB Formula E. Een overzicht van wat u deze zaterdag kan verwachten.
  • VR Racing
Santiago ePrix
Santiago ePrix
De Santiago ePrix krijgt dit seizoen een nieuw tracé. Terwijl vorig jaar de race in het noorden van het stadscentrum doorging, verhuist deze dit jaar naar het befaamde centraal gelegen Parque O'Higgins met als achtergrond de Movistar Arena Stadium, één van de grootste indoorhallen in Zuid-Amerika. Het nieuwe circuit is 2,407 km lang en telt 14 bochten: 6 rechts en 8 links.

Jean-Éric Vergne en André Lotterer
Jean-Éric Vergne en André Lotterer
Vorig seizoen stond Jean-Éric Vergne op het hoogste schavot, voor teamgenoot André Lotterer en gaf hiermee het startschot voor zijn jacht naar de titel. Daarnaast ging Techeetah de geschiedenisboeken in om als eerste een 1-2 te realiseren tijdens een Formule E-race. Al was deze race één van de speciaalste vorig seizoen. In Santiago werd voor de eerste keer de tijdslimiet tijdens pitstops afgeschaft. Hier maakte het Chinese team het beste gebruik van om de leiding te nemen. Dit was ook het de aanvang van een knotsgek tweede race-gedeelte. Door stroompanne in de paddock tastten alle teams in het duister waardoor zij geen communicatie of live-beelden van de race kregen. De kijker thuis wel en zag dat Lotterer zowel hemzelf als zijn teamgenoot bijna van de baan reed. Gelukkig konden zij hun wagens uit de muur houden om richting een plaats in de geschiedenisboeken te rijden. 

Vandaag gaat de stembus voor de Fanboost weer open. Desondanks dat Stoffel Vandoorne moest opgeven, was de Rumbekenaar wederom de persoon die bovenaan de tabel prijkte. Al moest hij wel 10% inleveren tegenover de manche in Riyad. Zal hij in Chili voor een hattrick gaan? En zal D'Ambrosio na zijn overwinning in Marrakesh extra fans gewonnen hebben en mee in de top vijf prijken? Vanaf 17.30 uur Belgische tijd kan u weer gretig stemmen. De link vindt u hier.

Santiago ePrix 2018
Santiago ePrix 2018
Santiago loopt vier uur achter op België, wat dus betekent dat alles pas in de namiddag zal doorgaan en de race zelf om 20 uur Belgische tijd van start gaat. Net zoals de vorige manches gaat de Shakedown door op vrijdag vanaf 19 uur en is zal zoals gewoonlijk te volgen op zowel de Facebook-pagina en het YouTube-kanaal van de organisatie. Dit zal ook het geval zijn op zaterdag, waarbij de vrije trainingen starten om klokslag 12 uur en 14.15 uur en de kwalificaties aftrappen om 16 uur. Net zoals de vorige manche in Marrakesh krijgt u meerdere keuzes om de rce te volgen. Niettegenstaande dat de race begint op hetzelfde moment als de aftrap van verschillende matchen in de Belgische Pro League, toont Telenet Play Sports 6 de race vanaf 19.45 uur. Daarnaast is natuurlijk Eurosport ook van de partij. Zij starten hun uitzending vanaf 20 uur. 
 
SessieDagTijdstip
Shakedownvrijdag19:00 - 19:10
Vrije Trainingen 1zaterdag12:00 - 12:45
Vrije Trainingen 2zaterdag14:15 - 14:45
Kwalificatieszaterdag16:00 - 16:36
Superpolezaterdag16:45 - 17:05
Santiago ePrixzaterdag20:03 - 20:48 + 1 ronde

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op maandag 21 januari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Santiago.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons