van der Horst

Santiago: José María Lopez bovenaan in tweede vrije trainingen

José María López
José María López
In Santiago werd de laatste vrije trainingen afgewerkt en we zagen een onverwachte naam bovenaan de tabellen. José María López besloot met zijn Geox Dragon de vrije training af op de eerste plaats met een 1:08.194, voor de Envision Virgin Racing Audi van Robin Frijns en de Audi van Lucas Di Grassi. Frijns en Bird waren weer de heren die vanaf het begin bovenaan te vinden waren, maar zagen in de laatste tien minuten - wanneer iedereen zijn kwalificatierondje begon te trainen - "Pechito" López voorgaan met bijna een tiende van een seconde. Bird viel uiteindelijk terug naar P4 en Pascal Wehrlein was weer goed bij de les en vervolledigt de top vijf.
  • LTF
Jérôme D'Ambrosio - Mahindra Racing
Jérôme D'Ambrosio - Mahindra Racing
Ook moeten we een pluim geven aan Nissan e.Dams. Terwijl er na FP1 twijfels waren of Sébastien Buemi überhaupt nog zou kunnen trainen in FP2, kregen ze het toch voor elkaar om Buemi te laten starten. De Zwitser eindigde op een vijftiende plaats. Je merkt aan Jérôme D'Ambrosio dat de overwinning in Marrakesh hem een boost gegeven heeft en draait nu ook mee in de bovenste regionen. Hij sloot de vrije trainingen af op P7. Bij Stoffel Vandoorne kregen we hetzelfde beeld als in FP1 met oftewel verkeer oftewel remfoutjes - zoals in de verraderlijke eerste bocht - waardoor hij blijft steken in de achterste regionen. De Rumbekenaar eindigde met meer dan een seconde achterstand op P18.

Nu is het de beurt aan de kwalificaties, waar Jérôme D'Ambrosio al direct in de eerste groep van start zal gaan. Deze begint om 16 uur met aansluitend daarop de Superpole.

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 26 januari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Santiago.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons