van der Horst

Santiago: Lucas di Grassi als snelste in eerste vrije trainingen

Lucas Di Grassi - Audi Sport Abt Team Schaeffler
Lucas Di Grassi - Audi Sport Abt Team Schaeffler
Deze middag sloot Lucas di Grassi van Audi Sport Abt Team Schaeffler de eerste vrije training in Santiago af als snelste met een tijd van 1:08.630. De hele sessie leek de besttijd op naam te komen van de Envision Racing Audi van Robin Frijns, met net daar achter Sam Bird, maar beide heren werden op het einde van de sessie toch nog voorafgegaan door di Grassi en Pascal Wehrlein met de Mahindra. De training werd even stilgelegd nadat Sébastien Buemi rechtdoor schoot toen hij zijn remmen blokkeerde en net de muur raakte aan bocht zeven. Hierdoor is het nog niet zeker of de Zwitser aan de start zal verschijnen van de tweede vrije training. Doordat het lang duurde alvorens de wagen van de baan gehaald werd, kregen de piloten tien minuten extra om te trainen.
Stoffel Vandoorne - HWA Racelab
Stoffel Vandoorne - HWA Racelab
Opvallend was dat Audi het goed kon vinden op het nieuwe circuit in Parque O'Higgins, waar de snelheden vrij hoog liggen. Toch zijn er ook een paar verraderlijke plekken waar men zich zeer eenvoudig kan verremmen - iets wat ook de Belgen Jérôme D'Ambrosio en Stoffel Vandoorne mochten ondervinden. D'Ambrosio sloot de eerste vrije trainingen af in het midden van het pak. De Etterbekenaar moest bijna een seconde toegeven op di Grassi en eindigde op een tiende plek. Vandoorne daarentegen had niet echt geluk met het verkeer en sloot de vrije trainingen af op P19.

De volgende sessie vindt plaats om 14.15 uur en is integraal live te volgen op de Facebook-pagina van de organisatie.

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 26 januari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Santiago.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons